promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A COVID-19 újabb rémisztő mutációja terjed, egyre több ember betegszik meg tőle a világban
Borítókép:  Profimedia - Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez a váratlan fordulat mindenkit meglepett a betegséggel kapcsolatban.

Egy Eris nevű új COVID variáns terjedt el az elmúlt hetekben. A variáns jelenleg minden hetedik esetért felelős az Egyesült Királyságban - írja az IFLscience. Az Eris, vagy más néven EG.5.1, egy Omikron alvariáns, amelyet először múlt hónapban osztályoztak variánsként. Azóta felkerült a Világ Egészségügyi Szervezet "megfigyelés alatt álló variánsok" listájára. Az Egyesült Királyság Egészségvédelmi Ügynöksége (UKHSA) adatai szerint július 20-ig az esetek 14,5 százalékát tette ki az Eris, és heti növekedési rátája 20,51 százalék volt.

Az Egyesült Államokban az Eris a COVID-19 esetek 17,3 százalékáért volt felelős július 23. és augusztus 5. között, és jelenleg a legelterjedtebb variáns a Betegségmegelőzési és -ellenőrzési Központ szerint. Nem szokatlan, hogy új variánsok jelennek meg, és jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy ez a variáns veszélyesebb lenne, mint az előtte lévők.

Ennek ellenére az Egyesült Királyságban növekszik az esetszám, és

a kórházi kezeltek száma is emelkedik – az utolsó július végi héten a lakosságban 100 000 főre vetítve 1,97 kórházi betegfelvétel történt.

Az aktuális gócpontok közé tartozik az Anglia délnyugati része, valamint Surrey, Derbyshire, Staffordshire, Darlington és Cumbria - számolt be az Independent.

"A COVID-19 esetek számának növekedését látjuk a legfrissebb jelentésünkben. A legtöbb korosztályban kis mértékű emelkedést tapasztaltunk a kórházi betegfelvételi arányokban, különösen az idősebbek körében"

- mondta Dr. Mary Ramsay, az UKHSA Immunizációs Osztályának vezetője.

"Összességében a kórházi felvételek száma továbbra is rendkívül alacsony, és jelenleg nem tapasztalunk hasonló mértékű növekedést az intenzív osztályra történő felvételekben"

- tette hozzá Ramsay.

Az UKHSA továbbra is figyelemmel kíséri a helyzetet, és addig is Ramsay azt javasolja, hogy a legjobb védekezési mód a vakcinázás legyen, mind az Eris, mind más COVID variánsok ellen. Az NHS kapcsolatba fog lépni az őszi szezonális vakcina elérhetővé válásakor azokkal, akik jogosultak egészségi állapotuk vagy életkoruk miatt, és arra kérnek mindenkit, hogy fogadják el a vakcinát, amikor felkínálják.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás