promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Extrém következményei lehetnek az új trendnek, amit a sztárok után gondolkodás nélkül mindenki meg akar csinálni
Borítókép:  profimédia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokan nem gondolnak bele, hogy a szépségipari beavatkozások hosszútávon milyen káros hatással fognak járni.

A vakítóan fehér fogak körüli trend egyre elterjedtebb az elmúlt években, különösen a sztárok és közösségi média influenszerek körében. Ennek a trendnek az alapja a fogfehérítés, amelynek célja a fogak természetes színének fehérebbé tételével történik. Ez önmagában már generál egy rakás olyan módszert, ami nem tesz jót a fogainknak. Ám ennél sokkal ijesztőbb trend is elterjedt az elmúlt időszakban. A fiatalok olyan országokba utaznak, ahol olcsóbban elkészítik az egész fogsorukat, például Törökországba. 

Éppen a fogászati turizmus miatt megnövekedhet a sarlatánok száma is, amit nagyon nehéz külföldi turistaként leleplezni. Amit pedig képtelenség, az a szakmai hozzáértés. Ugyanis a szolgáltatás végeztével nagyon nehéz megmondani a különbséget egy jól elkészített fogsor és egy "kispórolt" között.

Az első és egyben legnagyobb probléma, hogy

teljesen egészséges fogakat csiszoltatnak le a fiatalok, hogy mindegyik tökéletesen szimmetrikus és vakítóan fehér legyen.

Ezzel pedig eleve felbecsülhetetlen károkat okoznak a fogaiknak, hiszen a fogorvosok is csak a legvégső esetben nyúlnak a fogakhoz, ha szuvasodás, gyulladásos problémák vagy fertőzés áll a háttérben.

Az ilyen beavatkozások egy része - hogy tényleg olcsó legyen - úgy készül el, hogy a páciens csak egy műfogat kap a lecsiszolt igazira ragasztva. Ez majdnem úgy működik, mint egy próbatömés. Először is iszonyatosan fog fájni alatta az igazi, másrészről egy-két éven belül szörnyen fogja bánni az illető, ha ezek a "látvány megoldások" nem bírják túl sokáig. Ezek a protézisek általában porcelánból vagy műanyagból készülnek, és van olyan fajta ami egyenesen a fogak helyére illeszkedik.

Hogyan készül a fogkorona?

A fogkorona, más néven fogpótlás, egy olyan fogászati eljárás, amely segít helyreállítani a sérült vagy hiányzó fogakat, és visszaadja a betegnek a természetes és egészséges mosolyt. A fogkorona lényege, hogy egy speciális anyagból készült hüvelyt helyeznek a megrongálódott vagy hiányzó fog fölé, így védi és erősíti azt. Az anyag lehet porcelán, cirkónium vagy fém-kerámia keverék. A fogorvos lenyomatot vesz a fogról, amely alapján a fogtechnikus elkészíti a fogkoronát. Miután elkészült a fogkorona, a fogorvos rögzíti azt a foghoz. A koronát speciális ragasztóval vagy cementtel helyezik a fogra, és biztosítják, hogy megfelelően illeszkedjen és rögzüljön. 

Valahogy így nézne ki egy professzionális művelet. Ám sokan a kamu-eljárások után vlogjukban osztják meg tapasztalataikat arról, hogy 30 nappal a beavatkozás után már hullanak a fogaik. Így talán nem éri meg a tökéletes mosoly...

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás