promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Joe Biden retteg Putyin atomtámadásától – itt a bizonyíték, hogy Amerika minden másodpercben készen áll a nukleáris armageddonra
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Joe Biden egy titokzatos táskával áll készen arra, hogy Putyin bármikor bevetheti az atomfegyvereket.

Magyarország, és persze egész Európa arra vár, hogy véget érjen a kegyetlen háború Oroszország és Ukrajna között. A háborúban álló felek Törökországban tárgyaltak utoljára, de az sem vezetett semmi eredményre, azóta pedig szóba se került ez a dolog, ahogyan Putyin-Zelenszkij csúcstalálkozó sem.

Zelenszkij abban bízik, hogy egy ellentámadással elérhetik majd a Krím félsziget határát, ezzel pedig tárgyalásra fogják tudni kényszeríteni a meggyengült Putyint.

Oroszország elnöke közben már biztos, hogy a lázadást követően találkozott Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezérrel. A háromórás, 35 fős találkozón a Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov szerint két Wagner-egység parancsnoka közölte Putyinnal, hogy továbbra is harcolni fognak érte.

Úgy néz ki, hogy Putyinnak még mindig nagyobb szüksége van Prigozsinra, mint fordítva, és még a puccsot szító engedetlenségét is hajlandó megbocsájtani neki.

A szakértők is nehezen látják át, hogy mihez akar kezdeni Vlagyimir Putyin. Abban biztos mindenki, hogy Oroszország elnökének muszáj valahogy úgy kihátrálnia az egész háborúból, hogy legalább egy részleges győzelmet fel tudjon mutatni. Sokan félnek attól is, hogy egyszer valamikor elveszítheti a fejét, és akkor a kísérleti atomfegyverek bevetése csak a kezdet lenne.

Erre úgy néz ki Joe Biden is alaposan fel van készülve. Amerika elnöke nem olyan rég Rishi Sunak brit miniszterelnökkel találkozott Londonban, ahol ugyebár az orosz-ukrán háború is szóba került. Nagy-Britannia betiltotta a kazettás bombákat, az Egyesült Államok mégis ilyen fegyvereket adományozott Ukrajnának, így ez okozott egy kis feszültséget, de ettől még Joe Biden sziklaszilárdnak nevezte a két ország kapcsolatát.

A Mirror kiszúrta, hogy Joe Bidennél most is ott volt a titokzatos fekete táska. Ez mindent tartalmaz ahhoz, hogy engedélyezhesse a nukleáris fegyverek bevetését, annak ellenére, hogy távol van a parancsnoki központoktól.

Ez azért egy elég erős üzenet Putyin felé is, hogy Amerika mindenre fel van készülve. Ha Oroszország tényleg atomfegyvereket vetne be, ha a nukleáris armageddon lehet tényleg elkerülhetetlen lenne. Reméljük, hogy a harmadik világháborútól nem kell tartanunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás