promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Prigozsin fényűzó luxusbirtokát még Putyin is megirigyelné
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Jevgenyij Prigozsinnak jól fizetett a háború, szinte hollywoodi luxusban élt.

A háború Oroszország és Ukrajna között továbbra sem akar csitulni, aminek ugyebár egész Európa jelentősen issza a levét, köztük Magyarország is. Mindenki arra várna, hogy a két ország leül tárgyalni egymással, de a Putyin-Zelenszkij csúcstalálkozóra még bőven várni kell, már ha valaha akarnak egyáltalán találkozni a felek.

Sokan vártak fordulatot attól, amikor Jevgenyij Prigozsin lázadást robbantott ki. A Wagner-zsoldosok vezetője azt állította, hogy az oroszok megtámadták a csapatait Ukrajnában. Miután Prigozsin több várost és katonai létesítményt elfoglalt, Moszkva felé vette az irányt.

Végül 200 kilométerre az orosz fővárostól leállt a Wagner-menetoszlop, Fehéroroszország közvetítésével ugyanis tárgyalások kezdődtek. Alekszandr Lukasenko megállapodást kötött Prigozsinnal, így minden vádat ejtettek ellenük Oroszországban, a Wagner-csoport pedig Fehéroroszországba tette át a székhelyét.

Persze Prigozsin holléte gyakorlatilag rejtély, mivel a lázadás óta kerülte a nyilvánosságot. Prigozsin a napokban kijelentette, hogy hamarosan újra győzelmeket fognak aratni a fronton, de ettől még jelentősen messze van a Wagner-csoport.

Mivel a zsoldosok kiesnek, így állítólag az orosz hadsereg a rabok közt fog toborozni, valamint megnövelik az Ukrajnában harcoló csecsen alakulatok létszámát is.

Közbe az orosz biztonsági szolgálat razziát tartott Jevgenyij Prigozsin szentpétervári otthonában. Annyi biztos, hogy a Wagner-vezért egyáltalán nem vetette meg a luxust. A hatalmas ingatlanban van gyógyfürdő, szauna, valamint egy fedett úszómedence is.

A házban rengeteg fegyvert, lőszert, készpénzt, aranyrudakat, parókákat találtak. A billiárdteremben volt egy hatalmas kalapács. Ez persze alapból nem kellene, hogy meglepő legyem de az volt ráírva, hogy „fontos tárgyalásokra”.

A házhoz tartozó birtokhoz biztos ami biztos hozzátettek egy helikopterleszállót is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás