promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Valami rendkívüli történt Putyinnal, amit el akarnak titkolni az oroszok, és Zelenszkij is kiszagolta ezt
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Putyin most nem tudja száz százalékosan erősnek mutatni magát, amit Zelenszkij ki is használ.

Jevgenyi Prigozsin a Wagner névre hallgató zsoldoshadsereg tulajdonosa és vezetője nem olyan rég, 2023. június 24-én akart egy nagyobb lázadást kirobbantani Oroszországban. A hadvezér több katonai létesítményt és várost is el tudott foglalni a csapataival, majd úgy döntött, hogy Moszkva felé veszi az irányt.

Vlagyimir Putyin elnök rendkívüli televíziós beszédében árulásról és lázadásról beszélt2, és kemény fellépést ígért a puccsistákkal szemben. Végül 200 kilométerre Moszkvától leállt a Wagner-menetoszlop, Fehéroroszország közvetítésével ugyanis tárgyalások kezdődtek.

Prigozsin hétfőn újra életjelet adott magáról, és megköszönte az oroszok támogatását, és hangsúlyozta, hogy a június 24-i úgynevezett az „igazság menetének” célja „az árulók elleni küzdelem” és „társadalmunk mozgósítása” volt.

Az ukrán elnök legfontosabb tanácsadója, Mihajlo Podoljak szerint Putyin kiadta a parancsot Prigozsin megölésére.

Közben Volodimir Zelenszkij már a CNN-nek adott interjújában arról beszélt, hogy fél Oroszország Prigozsint támogatta, és az orosz elnök kezdi elveszíteni a kontrollt a saját hadereje felett. Persze odaszúrt azzal is, hogy Putyin valamiért gyenge választ adott a lázadásra.

Sokak szerint vagy valami rendkívüli dolog történhetett Putyinnal, vagy alaposan elrejtőzött a puccskísérlet után. Azt ugyebár jól tudjuk, hogy iszonyatosan óvatos szokott lenni, és lehet már néha betegesen, de mégis jogosan félti az életét Oroszország elnöke.

Az Euronews most arról számolt be a Newsweek cikke alapján, hogy a nyugati újságírók mellett ismert orosz nacionalista katonai bloggerek, mint mondjuk Igor Girkin is azt állítják, hogy Putyin elővette a dublőrét.

„Nem kérdés, hogy az orosz elnök dublőrt használt legutóbbi nyilvános szereplésein a Wagner-csoport fegyveres lázadása után”

- idézte a lap az egyik szakértőt.

Ez igazából nem is lenne csoda egy ilyen merész belső támadás után. Az ukrán titkosszolgálat vezetője, Kirilo Budanov tábornok tavaly októberben azt állította, hogy Putyin három dublőrét sikerült beazonosítaniuk, akik rendszeresen helyettesítik. A Kreml folyamatosan tagadja, hogy Putyin hasonmásokat használna, vagy rejtőzködne valamilyen probléma, vagy betegség miatt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás