promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Letépett háztetők, kilapított autók: halálos áldozata is van a szörnyű viharnak
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megrázó felvételek jöttek Poly pusztításáról.

Poly névre keresztelték el azt a frontot, ami orkánerejű, helyenként óránként 130 kilométeres sebességű széllökésekkel és heves viharral csapott le Európára. A hatását Magyarországon is érezhettük, de itt közel sem okozott olyan károkat, mint Hollandiában és Németországban.

A helyi országos meteorológiai szolgálat időben kiadta a figyelmeztetést, amiben kiemelték, hogy a vihar ideje alatt életveszélyes a szabadban tartózkodni, de ha mégis ki kell menni az utcára, akkor mindenki kerülje a fákat, az épületeket, és a villanyvezetékeket.

Poly-nak eddig egy halálos áldozatáról van tudomásunk: egy Észak-Rajna-Vesztfália tartományi kisvárosban, Rhedében egy kidőlő fa rázuhant egy 64 éves nőre, aki a kutyáját sétáltatta; a helyszínen életét vesztette.

A Poly névre keresztelt, szokatlanul erős, heves esőzéssel járó nyári vihar szerda reggel csapott le Hollandiára. Az országi nyugati partszakaszán óránkénti 145 kilométeres széllökést is regisztráltak.

Posted by KlímavédDVelem on Wednesday, July 5, 2023

A Hollandia felől érkező front a két ország határának térségében végezte a legnagyobb pusztítást. Osnabrückben például alig néhány óra alatt több mint 150 helyszínre riasztották a tűzoltókat kicsavarodott fák, megrongálódott, letépett tetők, autókra zuhant nagy faágak miatt.

Több városban - például Hamburgban és Hannoverben - be is kellett zárni az állatkerteket, a parkokat és a kerteket, mert az öreg és magas fák miatt életveszélyben lettek volna a látogatók. Sok településen a temetőket is bezárták, elhalasztották a tervezett temetéseket és gyászszertartásokat, az iskolákban pedig rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el.

A vihar okozta károkról megdöbbentő képek felvételek készültek:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás