promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezzel vége a háborúnak, elkerülhetetlen az ukrán összeomlás?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Drámai fordulat állt be a háborúban, ami véget vethet végre a harcoknak.

Miközben elakadt az ukrán ellentámadás, az oroszok újabb csapást készülnek mérni Zelenszkij hadseregére. Oroszország a napokban csapatösszevonásokat hajtott végre Kreminna térségében, Michael Clarke biztonságpolitikai elemző-professzor szerint Putyin haderői egy nagyobb offenzívára készülnek Harkiv megye északi részében.

Az amerikai szakértő szerint az oroszok több tízezer katonát vontak össze a térségben, hogy aztán körbefogják az ukránokat.

Kreminnánál már hónapok óta heves harcok folynak, az ukránok tavaly ősz óta próbálnak betörni Luhanszk megyébe, az oroszok pedig még a télen megpróbálkoztak már egy offenzívával Harkiv felé, de ez sikertelen volt.

Michael Clarke véleménye szerint az ukrán ellentámadást nagyban nehezítik az aknál, illetve az is, hogy nincs légi támogatásuk. Egyesek szerint ezzel közelebb kerültünk a hábor végéhez, sokan már biztosra veszik az ukrán hadsereg összeomlását és Zelenszkij bukását.

Az ukrán elnök maga is beszélt az ellentámadásukról, állítása szerint sokkal korábban akarták elkezdeni.

„Azt akartam, hogy az ellentámadás sokkal korábban elkezdődjön, ugyanis mindenki megértette, hogy minél később indítjuk el, az oroszok annál több területet aknáznak alá, illetve több idejük is marad felkészülni”

Az ukrán tisztviselők azt mondják, hogy a "végső csapás" még várat magára, addig is visszatartják a tartalékaikat. Zelenszkij szerint az idő mindenhogyan az ellenségük lesz a következő időszakban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás