promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ekkor tör ki a harmadik világháború a mesterséges intelligencia szerint - Van miért aggódnunk?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Percre pontosan megmondta a harmadik világháború kezdetét a mesterséges intelligencia.

Manapság egyre többet lehet hallani a mesterséges intelligenciáról, hiszen a tudósok nemrég olyan áttöréseket értek el, hogy azok egyszerre izgalmasak és félelmetesek. Szinte úgy tudunk már beszélgetni egy számítógéppel, mintha az egy valódi, gondolkodó ember lenne, ráadásul még a különböző kérdésekre is képes válaszolni – bár van, hogy a válaszra egyáltalán nem vagyunk felkészülve.

Sokan attól félnek, hogy a mesterséges intelligencia fellázad, és az emberiség ellen fordul, hogy elpusztítson minket. Még a legnagyobb elmék sem zárják ki ennek a lehetőségét, ez pedig nem éppen megnyugtató, főleg akkor, ha láttuk a Terminátor filmeket. Érdekes viszont, hogy sokan úgy használják a mesterséges intelligenciát, hogy szinte nem is tudnak róla – például amikor az Apple-féle Sirinek, vagy az Amazon-féle Alexának adnak ki parancsokat.

Nemrég felkerült az internetre egy aggasztó videó, amiben valaki elvileg megkérdezte a mesterséges intelligenciának számító Alexát, hogy mikor kezdődik a harmadik világháború – a válasz pedig egészen sokkoló.

Ha lehet hinni a felvételnek, akkor Alexa szerint még idén kirobban a harmadik világháború, miután november 23-án, 18 óra 5 perckor Oroszország megtámadja Németországot. Ez egy rettenetesen precíz és elgondolkodtató jóslat, hiszen valóban nagyon feszült most a helyzet az oroszoknál, és az előző világháborúk során mindenki megtudta, hogy a németek nagyon kemények és kegyetlenek tudnak lenni ehhez hasonló háborús helyzetekben.

Persze nagyon valószínű, hogy az Alexa jóslatáról készült videó csak egy ügyes, valódinak tűnő átverés, de ettől függetlenül tényleg elég hatásos, hiszen az ember gond nélkül el tudja hinni, hogy már a küszöbön van a harmadik világháború – főleg annak tudatában, hogyan is zajlik jelenleg az orosz-ukrán háború.

Itt van az Alexa jóslatáról szóló, rövid videó, amit minden bizonnyal nem kell túlzottan komolyan venni:

@ala3ud3din

Did Alexa Telling True Or False ? You Judge

original sound - Al

Itt pedig meg lehet tekinteni egy érdekes videót arról, hogy milyen lenne a harmadik világháború:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás