promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kísérteties dolgot talált a családi ház hátsó kertjében az új tulaj, amire abszolút nem számított
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A ház kertjének sarkában volt megtalálható a fém csapóajtó, ami egy igazán ijesztő helyre vezetett.

Mindig lázba tudja hozni az embert, ha új ingatlant vásárol. A háznak ugyebár lehetnek olyan rejtett titkai, amire talán még az ingatlanos sem tud, vagy ugyebár rosszabb esetben csak nem akar róla beszélni.

Amikor Ken Zwick és Carol Hollar-Zwick 1999-ben megvásárolták otthonukat, tudták, hogy a hátsó udvarban állítólag van egy földalatti atombunker, amit a hidegháború alatt építettek. Az USA Today arról számolt be, hogy a Zwick család tudott az óvóhelyről a vásárláskor, míg a Tízes lista úgy adta elő a történetet, hogy csak később jöttek rá, hogy található a kertben egy titkos csapóajtó.

A lényeg, hogy a család alapból később merészkedett le az atombunkerbe, mivel nyilván a költözéssel, vagy a ház többi részének a csinosítgatásával voltak elfoglalva. A hidegháború csúcspontján sok amerikai aggódott a lehetséges atomtámadás miatt, a többség ezért vágott bele ekkor a bunkerépítésbe.

Az óvóhely építője egy dr. Frank Pansch nevű orvos volt, aki 1960-ban vette meg a házat. A bunker építésének költségeit nem lehet pontosan megmondani, de nem volt olcsó.

„Azt hittük, hogy az egész csak üres hely odalent”

- mondta Hollar-Zwick.

Amikor a család lemerészkedett, nem is gondolták, hogy az óvóhely nagyjából be van rendezve. Az atombunker 2,4 méter széles és 3 méter hosszú volt, de már alaposan ellepte a víz. Volt odalent rengeteg élelmiszer, ruházat, orvosi felszerelések, szerszámok, zseblámpák, na meg persze elemek, tehát a legszükségesebb dolgok, ha esetleg egy atomtámadás miatt a föld alá kell merészkedni.

A család érthetően ellenállt a kísértésnek, hogy megkóstolják az ételeket, így a Neenah Történelmi Társaságnak adományozták ezeket.

A Zwick család szerint a bunker felfedezése nagyon érdekes volt számukra, és átérezték azt is, hogy milyen lehetett a hidegháborús pánik az akkori időben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás