promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokkolódott mindenki, hogy mi volt a tojástartóban – rengeteg pénz ütheti érte a család markát
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A család szimplán csak lement tojást venni a boltba, de nem számítottak rá, hogy mi vár rájuk a tojástartóban.

Van egy élelmiszer, ami gyakorlatilag minden háztartásban megtalálható a hűtőben. Természetesen már a címből kitalálhattátok, hogy most minden a tojás körül fog forogni. Egy jó rántotta jöhet ebédre, vagy akár vacsorára is, ráadásul a magyaroknál a rántott hús elengedhetetlen alapanyaga is.

A tojás tartalmaz A, D és B12 vitaminokat, valamint egy kolin nevű anyagot, amely fontos szerepet játszik az anyagcserében, valamint a máj működésében.

Az alapanyagban lévő zsír nagy része telítetlen zsírsavakból áll, amelyek jótékony hatással vannak a szív- és érrendszerre. A tojásban található koleszterin nem feltétlenül emeli meg a vér koleszterinszintjét vagy a szívbetegség kockázatát, mert a máj képes szabályozni a koleszterin termelését. A tojás emellett növeli a HDL (jó) koleszterin szintjét, amely csökkenti az érelmeszesedés veszélyét.

Tehát az már eldőlt, hogy egy végtelenül egészséges alapanyagról van szó. Ha ez nem lenne elég, antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek segítenek megvédeni a sejteket a károsodástól.

A legtöbb tojás ovális alakú, de néha előfordulhat, hogy egy tyúk teljesen kerek tojást tojik. Ez meglehetősen ritka jelenség, amelynek oka nem teljesen tisztázott. De mennyi az esélye, hogy ilyen tojást találunk a tojástartóban? Az nbtv.com szerint egy a milliárdhoz.

Mindenki gondolhatja, hogy milyet nézett a család, amikor megtalálták a különleges tojást a tartóban. A különleges alapanyagról videó is készült.

Természetesen ezt ugyanúgy el lehet fogyasztani, de a család úgy is dönthet, hogy eladja. Őrület, de egy ilyen teljesen kerek tojásért valaki egyszer 1400 dollárt, vagyis mostani árfolyamon nagyjából 475 ezer forintot adott. A többség inkább szegény tyúkot sajnálja, akinek ezt ki kellett tojnia.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás