promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tudósok most végre megválaszolták a nagy kérdést
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Végre lezárulhat a hosszú ideje tartó vita.

Vannak olyan kérdések, amik sok-sok éve heves vitákat generálnak az emberek között, hiszen nehéz, már-már lehetetlen biztosan megválaszolni őket, annyi fogás van egyes témákon, és akkorák a nézetkülönbségek. Sőt, néha egyenesen filozófiai jellege van ezeknek a hosszú ideje megválaszolatlan kérdéseknek, hiszen nem csupán a konkrét problémát takarják, hanem annál jóval többet is.

Az egyik legősibb kérdés, hogy vajon melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? Nagyon megoszlanak a vélemények, ugyanis vannak, akik szerint a csirke volt előbb, mivel az tojik tojást, és bőven akadnak olyanok is, akik szerint a tojás volt az első, hiszen a csirkék abból kelnek ki. Mindkét oldal érthető, logikus, ezért is olyan nehéz eldönteni, hogy vajon melyik is a helyes válasz – de most a tudósok rájöttek.

Megjelent egy friss, angol tanulmány, ami végre megválaszolja a kérdést, hogy a tyúk, vagy a tojás volt előbb – a válasz pedig sokakat meg fog lepni.

A tudósok megvizsgáltak pár fosszíliát, illetve most is élő állatfajt, és rájöttek, hogy a csirke ősei olyan állatok voltak, amik nem raktak tojást, és csak utána mutálódtak. Vagyis ezek alapján a csirke volt előbb, és csak később alakult át annyira, hogy tojást rakjon. Íme a nagy válasz a kérdésre, ami már évezredek óta foglalkoztatja az embereket, hiszen állítólag a híres görög filozófus, Arisztotelész volt az, aki először felvetette ezt a témát még körülbelül időszámításunk előtt 332-ben – és amúgy szerinte is a csirke volt az első.

Persze biztos lesznek, akik nem szívesen fogadják el ezt a tudományos magyarázatot, így jó eséllyel továbbra is ez lesz az emberiség nagy kérdése. Az alábbi, érdekes videóban is elővették ezt a témát, és a magyarok még szavaztak is arról, hogy mi lehet a válasz:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás