promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez minden nő rémálma a menstruációkor – nem szabad pánikba esned, ha bekövetkezik a baj
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A menstruációnak vannak kellemetlen pillanatai, és bizony ez is közéjük tartozik.

A női intim higiénia termékek között a betét és a tampon egyaránt népszerű, valamint elterjedt. Azt tényleg az egyén válogatja, hogy melyik mellett teszi le a voksát valaki, mivel a betétnek, valamint a tamponnak is vannak előnyei, hátrányai. A többség persze felváltva szokta használni a kettőt, mikor melyik a praktikus.

Az egyik fő előnye a betétnek az, hogy nincs szükség a hüvelybe helyezésére, így kevésbé valószínű, hogy okozhat kényelmetlenséget vagy irritációt. Továbbá a betétek könnyen cserélhetők (persze gyakrabban is kell őket), így ezáltal egyszerűbben kezelhető a vérzés.

Akkor is érdemes ezt használni, ha még csak most lépünk be a menstruáló nők világába.

A tampon ugyebár diszkrétebb és kevésbé érezhető viselése, mivel belül helyezkedik el. Ez lehetővé teszi, hogy aktív életet éljünk, beleértve az úszást, sportolást és más fizikai tevékenységeket is. Továbbra is a kis pamuthengerek jelenleg a legnépszerűbb menstruációs termékek a piacon.

Persze ne felejtsük el, hogy a tamponokat rendszeresen cserélni kell, hogy elkerüljük a toxic shock syndrome (TSS) kialakulásának kockázatát. Ugyebár azt szokták javasolni, hogy a tampont 4-8 óránként váltani kell.

Van egy dolog, ami minden nő rémálma lehet menstruációkor, ez pedig az, ha a tampon bent ragad. Ezt nem csak kellemetlen, de néha még picit fájdalmas is lehet kiszedni.

Az első és legfontosabb, hogy megőrizd a nyugalmadat. A stressz és a feszültség csak megnehezíti a tampon eltávolítását. Természetesen még minden előtt alaposan moss kezet szappannal és meleg vízzel, mert ez segít a fertőzések megelőzésében.

Válassz kényelmes helyzetet: feküdj hanyatt, vagy ülj rá a WC-re és tedd rá a lábadat valamire. Az is megoldás, hogy állva maradsz, és egyik lábadat a WC-re teszed. Egy kis nyomással tudsz rásegíteni, hogy a tampon kintebb kerüljön.

Fontos, hogy lazíts, mert a feszült izmok megnehezíthetik a tampon eltávolítását. Ha már nem megy máshogy, akkor helyezd két ujjadat a hüvelybe: lassan és óvatosan igyekezz kitapogatni a tampon madzagját, vagy magát a tampont. Fontos, hogy sose használj idegen eszközt, például csipeszt, ami fertőzést, vagy sérülést okozhat. Ha megteheted, akkor használj síkosítót, ami még jobban meg tudja könnyíteni a dolgodat.

Ha érzed a tampon madzagját, óvatosan húzd ki a tamponnal együtt. Ügyelj arra, hogy lassan és fokozatosan csináld, hogy elkerüld a fájdalmat valamint azt, hogy a tampon darabok maradjanak a hüvelyedben.

Ha már semmi sem segít, vagy darabkákat maradtak odabent, akkor mindenképpen keresd fel az orvosodat, vagy a nőgyógyászodat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás