promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szenvedsz a menstruáció alatt? Íme egy olcsó és nagyszerű megoldás a fájdalmak ellen
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A menstruációs fájdalmak megkeseríthetik a mindennapokat. Tetemes mennyiségű fájdalomcsillapító helyett azonban itt egy olcsó és nagyszerű megoldás: a menstruációs tape ragasztás. Szakember segítségével nézheted meg, miként használhatod a kineziológiai szalagot a menstruációs fájdalmaidra.

Teljesen természetes jelenség, mégis tabunak számít. Nem, vagy nagyon nehezen alakul ki párbeszéd a témáról – pedig fontos lenne beszélni róla. Ez a menstruáció, amihez olyan pejoratív kifejezések társulnak, mint a „havibaj” vagy épp a „piros betűs napok”. De a Hello Clue menstruációs ismeretterjesztő applikáció 2015-ben, 190 ország részvételével készített felméréséből kiderül, gyakran titulálják Vörös Hadseregnek, Niagara-vízesésnek, Mikulásnak, Mensinek vagy Vörös-tengernek.

Egy szó, mint száz. A menstruáció a női nemi szervek ciklikus változásán alapuló folyamat, amelyen havonta, általában 12-13 éves kortól kezdve, minden egészséges női szervezet átesik egészen 48-50 éves koráig. Szóval, mint azt fenn említettük: teljesen természetes jelenségről van szó, amely végigkíséri a nők életét. Ahogyan az is természetes, hogy a menstruáció kisebb-nagyobb fájdalmakkal jár. Minden negyedik nőt érint a probléma – különösen a pubertáskorban lévőket és a szülés előtt állókat. (Szülést követően a panaszok általában csökkennek vagy megszűnnek.)

Tünetek: hasi görcsök, fejfájás

A fájdalmat a méhizomzat görcsös összehúzódása okozza, amely alapvetően ártalmatlan jelenség. A panaszok, úgymint

  • hasi görcsök
  • gyengeség
  • hányinger
  • fejfájás

rendszerint a menstruáció első napján kezdődnek, egy ideig fokozódnak, majd egy-két nap elteltével enyhülnek, elmúlnak. Amennyiben a tünetek enyhébbek, kevésbé, amennyiben erősebbek, jelentősebben befolyásolják a nők mindennapjait. A gyógyszergyártó cégek – függetlenül a fájdalom erősségétől – persze arra próbálják rávenni a hölgyeket, hogy panaszaik enyhítésére vegyenek be fájdalomcsillapítót. Pedig van egy egyszerűbb és természetes megoldás arra, hogy jóval enyhébb legyen a menstruációs görcs.

Természetes és egyszerű: tape

Ahogy arra Sándor Attila mozgásspecialista rámutat, a menstruációs tape ragasztás azonnal enyhíti a fájó tüneteket.

„Ez a ragasztás életmentő! Edzeni is simán el tudok menni, és mintha elvágnák a fájdalmat, megkönnyebbülök teljesen. Öt perc és már mehetek is tovább, imádom!”

– ezek a szakember egyik visszajáró vendégének szavai, aki az elmúlt években rendszeresen használta ezt a fajta ragasztást. De rajta kívül sokaknak segített már ez a módszer. Hogy miről is van szó pontosan?

A kineziológiai szalag egy kémia hatóanyag mentes, rugalmas, lég- és vízáteresztő pamutszalag. A kinesio tape felhelyezésénél a technika a fontos. A megfelelő mozdulatok elsajátításával érhetjük el a kívánt hatást – fájdalomcsillapítást, izom lazítását, tehermentesítést.

Az alábbi videóban Sándor Attila mozgásspecialista azt mutatja be, hogyan ragaszthatod fel magadnak egyedül otthon vagy munkahelyen a kinesio tapet; és azt, hogy a gyógyszertárakban, webshopokban, bioboltokban kapható kineziológiai szalagot miként használhatod menstruációs fájdalmak esetén.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás