promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezt a hat dolgot tilos a WC-n lehúzni - megszólalt a szakértő
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy szakember megdöbbentő listát állított fel, sok magyar is meg fog lepődni, ugyanis az emberek többsége ezek közül többet is nyugodt szível dob bele a WC-be. 

Egy rutinos vízvezetékszerelő elárulta a nála érdekődő Daily Mail nevű brit napilapnak, hogy az emberek a saját maguk és a pénztárcájuk ellenségei. Sean Richardson szerint ugyanis sokan meggondolatlanul és a rossz szokások rabjaiként rengeteg olyan dolgot dobálnak a WC-csészékbe, amelyek akár komoly anyagi károkat is okozhatnak. Ilyenkor szokták hívni Richardsont, aki azért próbált most meg segíteni, mert nem éppen a kedvenc munkaköre a dugulás-elhárítás. 

A szerelő beszámolt arról, hogy a dugulások szinte összes esetéért a felhasználók, vagyis a lakás és háztulajdonosok a felelősek, akik elfelejtik, hogy lényegében a WC-be lényegében csak a toalettpapírt lenne ildomos beledobálni, majd lehúzni. Ennek ellenére már ő maga is temérdek furcsa dologtól szabadította meg az ügyfeleit, akik jó eséllyel egy életre megtanulták a WC-helyes használatát és üzemeltetetését. Richardson szerint a rendszeresen lehúzott tárgyak garantáltan megbosszulják a könnyelműséget, mert összeragadnak és összetapadnak, egyfajta masszaszörnnyé alakulva. Éppen ezért az angol fickó felsorolta a WC-k hat fő ellenségét.

Nedves törlőkendők: Richardson szerint ne higyjünk azoknak a gyártóknak sem, akkik azzal fáradoznak, hogy ráírják a termékükre, hogy az lehúzható a WC-n. Elmondása szerint a papírral ellentétben ez nem bomlik fel a vízben, így hiába is tűnik kézenfekvőnek a dolog, a kendő menjen csak a szemetesbe.

Női higiéniai termékek: Nem csak legenda, hanem a szakember szerint is elképesztő dugulásra képes által használt tamponok, betétek és pipere termékek tömkelege. Igazi telepeket képes létrehozni ez a termékcsoport a szennyvízcsövekben, és nincsa az a szakember, akik bontás és rombolás nélkül meg tudna minket menteni.

Fogselyem: bizony, még az ártalmatlannak tűnő fogselylem is képes hatalmas galibát okozni. Egyfajta kötőanyagként, tulajdonképpen lasszózva szedi össze a már fentebb említett tárgyakat. A selyem nem fog soha az életben lebomlani, így szerencsétlen esetben egy életre ott fog kísérteni a csövekben, szépen lassan behálózva azt az idők folyamán.

Haj: A fogselyemhez hasonló turpisságra képes a hajunk is. Különösen nagy veszélyt jelent a nők szép hosszú szálai, melyek nagyobb számban szokták végezni a WC-ben egy-egy kiadós hajmosás-, és szárítás után. Richardson szerin ne legyünk lusták, és inkább bodjuk a kukába. Ugyanis a toalettcsészén leereszteni nem ugyanaz, mint a zuhany alatt elbúcsúzni a szálaktól. A porcelán alatti kialakítás ugyanis egyfajta csapdarendszer a víznek a hatékony működés érdekében, ám az ott felgyülemlő hajak súlyos duguláshoz vezethetnek.

Papírtörlők: döbbenet, de ezeket sem javasolt leengedni a WC-n. A papírzsebkendővel egyetemben döbbenetes vízmennyiséget képesek magukba szívni, és kellő (pontosabban inkább kelletlen) mennyiség esetén nagyon durva eltömödés lehet a jutalmunk a szennyvíz csövekben. A WC-papír sokkal kevésbé képes magában tartani a vizet, szóval bármennyire is csábító a "szilvia" használata az illemhelyen, ne tegyük.

Sebtapasz: A kerti munkák vagy éppen egy játszódéri bolondozás során óhatatlanul megsérülhetnek az emberek. Szerencsére anyánál mindig van egy dinós sebtapasz. Este a fürdés előtt persze jön az érzékeny búcsú az életmentő baráttól. A gyerekek pedig ilyenkor fogják, és már dobják is bele a WC-be. Pedig ez tényleg szigorúan tilos: ragad is, műanyag is, szóval teljesen biztos a katasztrófa, ha még párosul pár oda nem illő tárggyal. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás