promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az ukrán időutazó elképesztő bizonyítékokat tárt a világ elé, most azonban kiderítették, hogy mi az igazság
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az utóbbi időben rengeteg TikTok felhasználó jelent meg, akik azt állítják, hogy a jövőből érkeztek, de senki sem tudott olyan eddig olyan meggyőző bizonyítékokat felmutatni, mint Szergej Pomerenko.

Ez az eset kiemelkedik a többi közül: a főszereplő egy férfi, aki 2006-ban bukkant fel Kijevben, Ukrajnában, és azt állította, hogy a múltból érkezett. A hatóságok elfogták, akiknek vallomást tett és elmondta nekik, hogy 1932-ben született. A kinézete olyan volt, mint aki valóban egy időutazó: régi típusú fényképezőgép volt nála és az akkori kornak megfelelő ruházatot viselt.

A leglenyűgözőbb az volt, hogy a kezében tartott egy 1950-es évekből származó szovjet dokumentumot, melyen állítása szerint ő szerepelt, 25 éves korában.

Ezután Ponomarenko képeket mutatott az embereknek, amelyekről azt mondta, hogy a saját (nála lévő) fényképezőgépével készítette őket, Kijevben. Miután a képeket megvizsgálták, a hatóságok megállapították, hogy a képek valóban az 50-es évekbeli Kijevet mutatják. Illetve egy névtelen nő is látható volt rajtuk - találtak továbbá egy olyan képet is, amelyen Ponomarenko szerint egy UFO látható.

A bizarr történet ezután újabb fordulatot vett, amikor a hatóságok visszakeresték az iraton szereplő adatokat, és találtak egy azonos nevű férfit, aki 1958-ban eltűnt. Furcsa módon a férfi akkoriban a hetvenes éveiben járó barátnőjének a nyomára is rábukkantak. Kiderült, hogy a barátnő volt az ismeretlen nő a képeken.

Ezt követően Ponomarenko azt állította a hatóságoknak, hogy két évre eltűnt, majd az 50-es években újra felbukkant. Azonban ezután még emelt a téten: mutatott egy képet is, amelyen idősebb férfiként látható, és állítása szerint ez a kép már Kijevben készült 2050-ben.

A hatóságok szerint Ponomarenko 2050-es Kijevről származó képe valójában egy hamisítvány volt és alaposabb vizsgálat után megállapították, hogy az Empire State Building is szerepelt rajta.

A még meggyőzőbb bizonyítékot Joe Scott YouTube-videókészítő hozta, aki ismét elővette az esetet, és végre magyarázatot adott az egészre, amely alapján ez a rejtély megoldottnak tekinthető.

Joe megállapítása szerint Ponomarenko fotói valószínűsíthetően az Aliens című ukrán tévéműsorban készült felvételekről "átvett" képek voltak. Ez a műsor a földönkívüli élet lehetőségét tárgyalja, és hasonló a The History Channel műsorához.

Ez az időutazással kapcsolatos történet nagyon érdekes volt, de úgy tűnik, hogy az "időutazót" végül leleplezték és egy lufi volt az egész mese.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás