promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mindent tudsz az előzésről? Ebbe a szivatós KRESZ-kérdésbe még a rutinos autósok is belesülnek
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A KRESZ-teszten abszolút nem bonyolult ez a kérdés, de nehéz kiválasztani a megfelelő választ.

A KRESZ-vizsga hazánkban továbbra sem könnyű, és alaposan fel kell készülnünk, ha nem szeretnénk megbukni rajta. Mivel megérkezett a nyár, és lassan az iskolának is vége, elég sok diák fog úgy dönteni, hogy megszerzi a jogosítványt. Persze azzal indul a dolog, hogy beülnek a volán mögé, hanem alaposan megtanulnak minden KRESZ-szabályt.

Ezt muszáj is, mivel az 55 kérdés megválaszolásával összesen 75 pontot érhetünk el, de ha több mint 10 pontot elherdálunk, akkor már jelentkezhetünk is a következő vizsgára. Ezt a bukásnál érdemes minél hamarabb megtenni, hogy ne essünk ki a gyakorlatból.

A feladatsorban váltakozva találkozunk 1, 2 és 3 pontos kérdésekkel, az pedig a témakör nehézségétől függ, hogy mennyit kapunk rá. Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságnak van egy hivatalos honlapja, amit ide kattintva értek el, és ahol megéri néha szétnézni, hogy a friss információkkal is tisztában legyetek.

Most azonban lássunk egy olyan kérdést, ami megjelenhet a KRESZ-teszten. Abszolút nem bonyolult, mert így szól: válaszd ki a helyes állítást!

Nézzük, hogy mivel tudnak megkavarni minket:

  • A: Az előzést akkor szabad megkezdeni, ha az előzés a szembe jövő forgalmat nem zavarja
  • B: Az előzést akkor szabad megkezdeni, ha az előzés a szembe jövő forgalmat nem akadályozza
  • C: Az előzést akkor szabad megkezdeni, ha az előzés a szembe jövő forgalmat nem veszélyezteti

Magyarország egyik nagy KRESZ-professzora, Pető Attila rögtön hozzáteszi, hogy nem bonyolult dologról van szó, azonban a három válasz szinte egyforma. Sajnos ő sem tud mit mondani, ez az, amikor pontosan meg kell tanulni a KRESZ-t.

A KRESZ hazánkban úgy rendelkezik, hogy nem zavarhatjuk a szembe jövő forgalmat. Ebben már benne van az is értelemszerűen, hogy ha nem zavarunk valakit előzésnél, akkor nem akadályozzuk, és nem veszélyeztetjük. Kicsit tehát trükkös, de a helyes válasz az A lesz.

A rutinos sofőrök is felejtenek, így nem árt néha felidézni a teszteket, amit a lenti videóban is megtehettek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás