promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezt a táblát még Magyarországon is rosszul alkalmazták, de te a KRESZ-vizsgán fogod tudni a helyes választ?
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Néha még a szakemberek is összeverik a táblákat Magyarországon, de a KRESZ-teszten nem árt tudni, hogy mit jelent pontosan ez a jelzés.

Aki már túl van a KRESZ-vizsgán, vagy éppen készül rá, az nagyon jól tudja, hogy rengeteg trükkös kérdéssel tudnak minket behúzni a csőbe, és olykor a válaszok is el tudnak minket bizonytalanítani. Mivel jön a nyár, biztosan rengeteg fiatal fog elmélyülni a forgalmi szabályok útvesztőjében, hogy megszerezze a jogosítványt.

Ugyebár addig be sem ülhetünk a kocsiba, amíg nincs meg az elméleti rész a fejünkben. A KRESZ-teszten Magyarországon még mindig 55 kérdést kell megválaszolnunk, az egészre pedig 55 percünk van. Összesen 75 pontot érhetünk el, és bizony érdemes jól felkészülni, mivel ha több mint 10 pontot elherdálunk, akkor már jelentkezhetünk is a következő vizsgára.

Még a tapasztalt autósoknak és érdemes követni az új szabályokat. Ezt ide kattintva könnyedén megtehetjük, mert az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságnak a hivatalos honlapján továbbra is fent vannak a friss információk.

Van egy tábla a KRESZ-ben, amit biztosan sokan láttak már Magyarországon. Először is mutatjuk, hogy melyikről van szó.

Ugyebár a kérdés is teljesen ehhez köthető, ami igazán egyszerű: mi a képen látható tábla jelentése?

Három válaszlehetőség közül választhatunk:

  • A: Egyenetlen úttest
  • B: Bukkanó
  • C: Kettős bukkanó

Most ugye nem a KRESZ-vizsgán ültök, így nyugodtan merüljetek el benne, hogy melyik lehet a helyes válasz, mert van benne beugratós dolog.

Magyarország egyik nagy KRESZ-professzora, Pető Attila elmondta a videóban, hogy rengetegen szokták rávágni a vizsgán, hogy ez egy kettős bukkanó. Nos, aki látott már bukkanó táblát, az tudja, hogy ott a háromszögű jelzésben egy kis púp van.

Ha megnézzük a KRESZ-t, akkor itt hiába két púpot látunk, ennek a táblának bizony az a neve, hogy egyenetlen úttest. Pető Attila elmondta, hogy volt olyan, hogy Budapesten is ezt rosszul értelmezték a szakemberek, mert kitettek egy bukkanó táblát, pedig egyenetlen úttestről volt szó a Blaha Lujza térnél.

Szóval nem kizárt, hogy a gyakorlatban is találkozhatunk tévesen kihelyezett jelzésekkel. A rutinos sofőrök is felejtenek, így nem árt néha felidézni a teszteket, amit a lenti videóban is megtehettek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás