promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Közel egymillió forintot kereshetsz havonta, ha egy évre itt hagyod Magyarországot
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországnak könnyű hátat fordítani egy évre, de ez az állás abszolút nem az.

Remek álláslehetőség ütötte fel a fejét azok számára, akik nem rémülnek meg egy kis kalandtól. Igazából nem is egy évre kellene itt hagyni Magyarországot, hanem nagyjából 13 hónapra. Egy brit csapat olyan embert keres, aki a világ egyik legtávolabbi szigetén dolgozna.

A Gough-sziget, a britekhez tartozik, de az Atlanti-óceán déli részén található, és nem rendelkezik állandó lakossággal. Körülbelül 2400 kilométerre van az afrikai szárazföldtől – repülőtere természetesen nincs, így Gough elérése hétnapos hajóút.

Ez egy olyan kaland, amelyet Rebekah Goodwill és Lucy Dorman már túlélt. A pár a Királyi Madárvédelmi Társaságnak (RSPB) tagja. Mielőtt Gough-ba költöztek, Lucy az Antarktiszon dolgozott, míg Rebekah az RSPB-nél Skóciában.

Rebekah szigeten töltött éve szeptemberben ér véget, ezért az RSPB új embert keres, a fizetés pedig 10,5 és 11,5 millió forint között mozog. A munka nem gyerekjáték, mert hosszú napokat foglal magában a tengeri madárfajok nyomon követésével, és megköveteli, hogy a jelöltek jól alkalmazkodjanak a kihívásokkal teli környezethez – számolt be róla a BBC.

A pályázóknak rendelkezniük kell továbbá tudományos végzettséggel vagy. azzal egyenértékű tapasztalattal.

Rebekah és Lucy pedig figyelmeztetik a potenciális jelölteket, hogy kemény időjárással kell szembenézniük – és egy évig ki kell bírniuk friss élelmiszer nélkül. Érdekes, de ez egy idő után nagyon hiányozni tud az embernek a két szakértő szerint.

A bázison van internet, így az ott dolgozók természetesen így az ott lévők kapcsolatot tudnak tartani mindenkivel. Nos, ti elhagynátok több mint egy évre Magyarországot, és bevállalnátok egy ilyen kalandot? Azért az elég valamivel nagyobb kihívás lenne, ha egyedül kellene bevállalni, és nem lenne társunk.

Szóval akiket érdekel egy év a Gough-on – különleges állatokkal, fagyasztott élelmiszerekkel és látványos távoli helyekkel, az vasárnap végéig tud jelentkezni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás