promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lelepleződött, hogy jobb-e Balogh Levente drágább Szentkirályi ásványvize, mint a Tesco sajátmárkása
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Balog Levente a csúcsra vitte a Szentkirályi ásványvizet, de mivel járunk jobban, ha az övét vesszük meg?

A Cápák között egyik befektetője, Balogh Levente külön műsort kapott az RTL-en, ami továbbra is zakatol a csatornán. Az álommeló a világ egyik legsikeresebb üzleti realityje, de nálunk abszolút nem tud versenyezni a Cápák között szériával.

A mondhatni RTL spin-offban az üzletember most nem kezdő vállalkozókat segít, hanem az a célja, hogy megtalálja maga mellé a tökéletes asszisztenst. A tét nem kicsi, ugyanis akit a műsor végén Balogh Levente kiválaszt, elnyeri az egy évre határozott idejű szerződéssel járó álommelót, a bruttó 3 millió forintos fizetést, egy felső középkategóriás céges autót, és egyéb juttatásokat.

A vállalkozó anno édesapjától még veszteségesen vásárolta meg a Szentkirályi ásványvizet. A Szentkirályit 2004-ben a világ legjobb ásványvizének választották: szénsavmentes kategóriában elnyerte a párizsi Aqua-Eauscar-díjat, maga mögé utasítva a világhíres, nagy múltú ásványvizeket.

Sokan mondják, hogy a minőségért fizetni kell Magyarországon. Ha most a Szentkirályi ásványvíz mellett tesszük le a voksunkat, akkor 199 forintért tudjuk megvenni a Tescóban, de mondjuk a DM-ben ennél valamivel olcsóbban is hozzájuthatunk a másfélliteres kiszereléshez.

Eközben ha a Tesco Libra ásványvizét tesszük be a kosarunkba, akkor azért csak 119 forintot kell fizetnünk. Ugyebár, ha már egy kartonnal veszünk, akkor egyáltalán nem mindegy az ár. De vajon a Tesco ásványvize rosszabb, mint a Szentkirályi?

A kulcs az összetételben rejlik, amit meg is mutatunk most:

  • Szentkirályi szénsavmentes természetes ásványvíz: Ca²⁺ 63 mg/l; Na⁺ 21 mg/l; Mg²⁺ 26 mg/l; HCO⁻₃ 400 mg/l; Összes oldott ásványianyag-tartalom: 520 mg/l; Víznyerő hely: Szentkirály, Szentkirályi kút (kataszteri szám: K-44)
  • Tesco Libra szénsavmentes természetes ásványvíz: Kalcium 72 mg/l; Magnézium 42 mg/l; Nátrium 25 mg/l; Hidrogén-karbonát 494 mg/l; Összes oldott ásványianyag-tartalom: 651 mg/l; Víznyerő hely: Somogyvár, Libra kút (K-9)

Természetesen mind a két víz vastalanítva van. Ahogy a fent láthatjuk, az összes oldott ásványianyagot tekintve jobban áll a Tesco saját márkás vize, mint a Szentkirályi, hiába olcsóbb. Ezek persze annyira kicsi különbségek, hogy nem igazán számítanak.

Sokan vannak úgy vele, hogy jobban szeretik a Szentkirályi víz ízét a többinél. A lényeg, hogy Balogh Levente vízénél természetesen a marketinget is megfizetjük, ennyire egyszerű a dolog.

Magyarországon az ásványvíz kizárólag védett vízadó rétegből származhat. Összetételének és hőmérsékletének közel állandónak kell lennie. Fontos különbség még a forrásvízhez képest, hogy eredendően szennyeződésmentesen törjön a felszínre. Palackozása csak minősítés után megengedett, így ha olcsóbb ásványvizet is teszünk be a kosarunkba, nem lövünk vele mellé.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás