promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
24 napig hánykolódott a tengeren, a magyarok egyik kedvenc szósza mentette meg az életét
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy 47 éves férfi közel 1 hónapig minden egyes nap ugyanazt ette a tengeren hánykolódva, így sikerült túlélnie.

Még tavaly decemberben történt a meghökkentő eset, amikor a 47 esztendős Elvis Francois éppen Sint Maartennél újítgatta fel a hajóját, majd a rendkívül rossz időjárási körülmények miatt kisodródott a tengerre. Sajnos nem igazán volt jártas matróz, így azt se tudta, hogy merre induljon el, ezért úgy döntött, hogy vár, hátha jön majd a segítség – de egyre aggasztóbbá vált a helyzet.

Elvis Francois hajóján nem igazán volt élelem, egyedül fokhagymagranulátumot, Maggi ételízesítőt, illetve egy üveg ketchupot tárolt rajta, így kizárólag ezeket ette egy kis vízzel összekeverve összesen 24 napon keresztül, amíg a tengeren hánykolódott. Közben felírta a hajója oldalára, hogy „segítség”, illetve egy tükörrel próbált jelezni az arra járó repülőknek, amik közül egy észrevette őt, és végül így sikerült megmenekülnie a férfinak.

Elvis Francois-nak hatalmas szerencséje volt, nagyon hálás, amiért megmentették őt. A története az egész világot bejárta az utóbbi hetekben, még a magyarok egyik kedvenc ketchupját gyártó Heinzhez is eljutott a férfi túlélésének híre, ezért eldöntötte a márka, hogy segít neki: nagy nehezen felkutatták őt, és állítólag nagyon kedvesen felajánlották, hogy megajándékozzák őt egy új hajóval.

Úgy tűnik, hogy a 47 éves férfi többszörösen is szerencsés, hiszen nemcsak túlélte az esetet, ami könnyedén akár tragédiával is végződhetett volna, hanem még egy másik hajóval is gazdagodik a jövőben – és reméljük, hogy hamarosan mindent megtanul, amivel legközelebb elkerülheti, hogy ehhez hasonló szituációba kerüljön.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás