promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Drámai sors vár Putyinra? – Úgy tűnik, hogy minden oka megvan a félelemre
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Aligha gondolt erre még a háború kezdetén.

Az emberek millióinak életét tönkretevő orosz-ukrán háború intenzitása továbbra sem csökken, Magyarországra is kihat. Naponta százak, vagy akár ezrek veszítik el az életüket a frontokon, vagy a civil épületek elleni csapásokban és rengeteg embernek már a reménye sincs meg rá, hogy valaha is visszatérhessen régi, szeretett otthonába. Ahol régen a család és a szeretet várta őket, ott most csak üszkös romokat és félbetört életeket találni.

Putyin számára is egyre drámaibb a helyzet, a 3 naposra tervezett villámháborúból igazi állóháború lett, a várt hadisikerek pedig csak nem jönnek. Ahogy arról már írtuk egy korábbi cikkünkben, már a legbelső körére sem igazán számíthat, hiszen a bizalmi emberei egyre inkább az egymás elleni hatalmi harcokkal vannak elfoglalva, mintsem a háború megnyerésével. Talán ők már elkönyvelték a vereséget és az elnök bukását, és inkább időben elkezdtek küzdeni a koncért? Valószínűleg az elnök is így gondolja.

Putyin legfőbb támaszának sokáig a rettegett Wagner csoport vezetője, Jevgenyij Prigozsin, a Séf számított. A keménykezű zsoldosvezér és egyben dörzsölt üzletember által felépített csoport egyfajta állam az államban, és ez már az elnöknek is kezd aggasztóvá válni. Ennek lehet a következményez az, amiről a Daily Star írt cikkében.

Prigozsin a jövőben nem kommunikálhat tovább közvetlenül a vezető orosz tisztviselőkkel. Oroszország első embere azért dönthetett így, mert korábbi biztos támaszának növekvő politikai befolyása és népszerűsége már komolyan kezdi veszélyeztetni az ő pozícióját is.

Egykori szövetségesből riválissá vált a zsoldosvezér? A Séf nem rejtette véka alá a véleményét:

„Annak érdekében, hogy a továbbiakban ne kérhessek lőszert, elvágtak minden kapcsolatot köztem, és azok között az irodák és állami ügynökségek között, amelyek döntéseket hozhatnak. Nem fogom megnevezni ezeket, de egy dolog biztos, innentől kezdve csak a médián keresztül fogom tudni továbbítani a kéréseimet.”

Szakértők véleménye szerint a kevéske eddig elért orosz siker javarésze is a Wagner csoport érdeme. Nagyon nehéz helyzetben van most Putyin, hiszen nélkülük elmaradnának a sikerek, ha viszont továbbra is megkapnak minden támogatást, akkor azzal lehet, hogy pont a saját jövőbeni utódját erősítené. Nagy dilemma, az már biztos.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás