promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Közel a vég? Azok okozhatják Putyin vesztét, akikre a legkevésbé számított
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egyre erőteljesebben forrnak az indulatok Oroszországban.

Miközben a szomszédunkban dúló háború továbbra is változatlan intenzitással zajlik, egyre több nehézséggel kell szembenézni a háborúzó felek vezetőinek is. Putyin korábbi villámháborús tervének sikere rég a múlté, most már inkább az a nagy kérdés, hogy képes lehet-e kijönni ebből a nehéz helyzetből komoly presztízsvesztesség nélkül. Az elmúlt napok hírei egyre inkább azt mutatják, hogy nehezen.

Fogytán a hadieszközök, átalakítható drónokat már az Aliexpress segítségével próbálnak vásárolni, az újonnan frontra küldött katonák között pedig egyre nagyobb az elégedetlenség. Sőt, úgy tűnik, hogy nem csak közöttük. A The Moscow Times cikke szerint az orosz elnök legszűkebb bizalmi köréhez tartozó Jevgenyij Prigozsin, vagyis becenevén a Séf, az orosz Wagner zsoldoscsoport vezetője most nagyon komoly vádakat fogalmazott meg.

A 2022. februárja óta tartó háború leghosszabb csatája jelenleg is zajlik Bahmut városáért. Az öldöklő küzdelemben orosz oldalról Prigozsin katonái igyekeznek helytállni, azonban ahogy a közösségi médiában vasárnap késő este közzétett bejegyzésében írta, úgy érzi nem kapják meg a szükséges támogatást.

Elmondása szerint a körzetbe vezényelt tartalékosokat eltérítették és máshová irányították, a hadsereg által ígért lőszert pedig napok óta késve kapják meg.

Prigozsin úgy fogalmazott, hogy:

„Próbáljuk megérteni, mi lehet ennek az oka. A szokásos bürokrácia, vagy esetleg árulás.”

Bármiről legyen is szó, ez nagyon rosszul érintheti az orosz elnököt. A háttérben, az orosz vezetés erős emberei között zajló hatalmi harcok ellehetetleníthetik Putyin terveit és végső soron alááshatják az elnök tekintélyét is. A jelenlegi helyzetben pedig erre most végképp nincs szüksége.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás