promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fény derült Putyin rejtegetett titkára, olyat tett, amit senki sem gondolt volna
Borítókép:  Képünk csak illusztráció, forrás: Pofimédia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kedvenc online piacterünk az orosz elnököt is megihlette.

Immár több mint 1 éve tart a pusztító orosz-ukrán háború a szomszédunkban. Ártatlanok ezrei veszítették életüket és milliók váltak földönfutóvá, a borzalmak pedig úgy tűnik, hogy csak nem akarnak véget érni. Egyik oldal sem akar meghátrálni, ezért mindkét fél igyekszik bevetni legpusztítóbb fegyvereit, de sokszor ez sem elég.

Az Oroszország elleni szankciók működni látszanak, egyre nehezebben jutnak modern eszközökhöz, megfelelő alkatrészek hiányában pedig legyártani sem képesek maguknak azokat a fegyvereket, amikre szükségük van. Korábban nagy tételben vásároltak iráni rakétákból és harci drónokból, de valószínűleg már ezeket is ellövöldözték, újabbakhoz pedig nem olyan könnyű hozzájutniuk, főleg amióta a nyugat a közel-keleti országra is próbál erősebb nyomást gyakorolni.

Putyinék viszont úgy tűnik, hogy olyan megoldást találtak a helyzetre, amire sokan nem is gondoltunk volna. Az AliExpress segítségével kerülik meg a korlátozásokat és vásárolnak maguknak hétköznapi használatra szánt drónokat.

A 7 ezer dolláros kezdőárú Mugin-4 típusú eszközökhöz bárki szabadon hozzájuthat a kínai piactéren, akár még mi is összerakhatjuk a saját kis flottánkat, ha van rá elég pénzünk. Az eredetileg békés célokra szánt kütyüt természetesen egy kicsit megbütykölték bevetés előtt, aminek az eredménye egy olcsó és gyilkos kamikaze drón lett, aminek a közelmúltban lőtték le egy példányát az ukrán légvédelmi erők Herszon közelében.

Az emberi leleményesség sajnos háborús időkben is határtalan. Nagyon úgy tűnik, hogy ezentúl jobban kell sietnünk, ha az Aliexpress segítségével szeretnénk bevásárolni, nehogy a találékony oroszok megelőzzenek minket. Ki tudja, hogy MacGyver nyomdokaiba lépve legközelebb miből fognak fegyvert farigcsálni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás