promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyinék fontos dolgot vesztettek el, ez hatással lehet az egész ukrajnai háború kimenetelére
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A harcok egészen meglepő területeken is folynak.

Egy éve tart az orosz-ukrán háború, amely során a szembenálló felek részéről már többféle súlyos fenyegetés elhangzott, olyanok is, amelyek az egész emberiség biztonságára kihatással lehetnek. Az oroszok többször belengették az atomkártyát, kilátásába helyezték taktikai atomfegyverek bevetését, de az is elképzelhető, hogy a harcok akár az űrre is kiterjednek.

A közelmúltban szokatlan és komoly baleset történt odafent, egy rejtélyes orosz műhold ugyanis a darabjaira esett, és természetesen rögtön felmerült a kérdés, hogy nem az USA, vagy valamelyik másik nyugati nagyhatalom műve volt-e mindez.

Nagy problémát jelent, hogy a szatellit veszélyes törmelékfelhőt hozott létre, ami nyilvánvalóan gondot okozhat a többi, Föld körül keringő mesterséges objektumnál. A külső beavatkozás azért is gyanítható a Koszmosz–2499 nevű műhold esetében, mert a 2014 májusában elindított eszköz orosz katonai technológiai műhold volt, ismeretlen feladattal, de persze nem lenne nagy meglepetés, ha kémkedésre is szolgált volna.

Január elején azonban titokzatos módon szétesett, és ezt az U.S. Space Force (vagyis az amerikai űrhaderő) is megerősítette. Valójában már 2021 októberében bekövetkezett egy robbanás, most pedig a már végzetes esemény. Jelenleg 85 maradványt tartanak megfigyelés alatt mintegy 1169 kilométeres magasságban.

2014 (a fellövés időpontja) a Krím-félsziget orosz bekebelezésének éve, így gyanítható, hogy a mostani esemény kapcsolatban állhat az ukrajnai háborúval. A Koszmosz–2499 pályáját az amerikai műholdkövetők már naponta háromszor-négyszer ellenőrizték. Hamar rájöttek, hogy olyan eszközről lehet szó, amely képes űrhajók vagy műholdak üldözésére, sőt akár azok működésképtelenné tételére.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás