promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyen kegyetlenségre még Putyintól sem számítottunk
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyre inkább úgy tűnik, hogy Oroszországban semmi sem szab már határt az őrületnek.

Sajnos már hozzászokhattunk, hogy az orosz-ukrán háború naponta újabb szörnyű meglepetéseket tartogat a számunkra, de még így is történnek olyan események, amiket egyszerűen nem lehet ép ésszel felfogni.

A Putyin által csak különleges hadműveletnek hívott háború megítélése Oroszországban is egyre negatívabb. Rengeteg anya gyászolja elesett gyermekét, feleségek ezrei pedig hiába várják már haza szeretett párjukat. Az öldöklő küzdelem, amelyben a lakosság nem is szeretne részt venni, sorra szedi áldozatait, megnyomorított, csonka családokat hagyva maga után.

A növekvő ellenállást látva a hatalom egyre agresszívabban kezdett fellépni, hogy csírájában fojtson el minden háborúellenes szervezkedést és véleménynyilvánítást. A szellemet azonban már nem lehet visszazárni a palackba, az emberek kezdenek ráunni arra, hogy csak feláldozható bábokként tekint rájuk a rendszer.

A bebörtönzést kockáztató, bátor tüntetők mellett egyre többen próbálják szelíd eszközökkel felhívni a figyelmet arra, hogy most már véget kellene vetni ennek a tomboló őrületnek. Úgy tűnik azonban, hogy Oroszországban még a legszelídebb módszereket sem tűrik meg a hatóságok.

A The Moscow Times adott hírt arról a rettenetes történetről, aminek elszenvedői a lányát egyedül nevelő 53 éves apa, Alexei Moskalev és kislánya, a 12 éves Masha. A Yefremov városában élő család azzal haragította magára a helyi hatóságokat, hogy a hatodik osztályos Masha az iskolában művészeti órán egy háborúellenes képet festett. A kislány által készített alkotáson egy ukrán és orosz zászló volt látható a „nem a háborúra” és a „dicsőség Ukrajnának” felirattal, valamint egy, a gyermekét az orosz rakétáktól védeni igyekvő nő.

Az iskola vezetése azonnal jelentette az esetet, amit hamarosan kegyetlen megtorlás követett. Az apát néhány nappal később a hatóságok az orosz hadsereg lejáratásával vádolták meg, majd le is tartóztatták, az otthonukban magára maradt kislányt pedig egy közeli árvaházba szállították.

A Putyin elnök által hozott intézkedések vasszigora eddig sem kérdéses, de ilyen fokú, példátlan kegyetlenségre talán még a nevében eljáró hatóságoktól sem számítottunk. Milyen élet várhat ezután erre a szerencsétlen meghurcolt családra?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás