promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elkeserítő: nem találni szavakat Putyin kegyetlenségére
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ártatlan emberek isszák meg a levét.

Az orosz-ukrán háború sajnos minden nap képes megdöbbenteni minket kegyetlenségével és kilátástalanságával. Elképzelni is nehéz, mit kell átélniük mindkét oldalon azoknak a szerencsétlen embereknek, akik akaratlanul is részeseivé válták ennek a pokoli történetnek – ami Magyarországra is rendkívül negatív hatással van.

Az orosz oldalról csak „különleges hadműveletnek” hívott akciónak már eddig is számolatlanul sok áldozata volt, a katonák és a civilek közül egyaránt. A megszállók oldalán harcolók többsége csak kényszerből teszi azt, amit tesz. Nem önszántukból mennek Ukrajnába, hanem a kötelező katonai parancsot követve, még akkor is, ha a legkevésbé sem értenek egyet azzal.

A hatóságok nagyon keményen lecsapnak Oroszországban mindenkire, aki ellenvéleményt fogalmaz meg, de azért időről időre felkap a média olyan híreket, amelyek bátor emberekről szólnak, akik ki merték nyitni a szájukat. Valahogy így tettek azok az Irkutszk területéről besorozott kiskatonák is, akik a Moscow Times híradása szerint tavaly februárban azzal kerültek a nemzetközi lapok címoldalára, hogy három videófelhívást is intéztek Putyin elnökhöz, amiben elpanaszolták azt, hogy megfelelő kiképzés és felszerelés nélkül küldik őket harcolni a frontra.

Később az is kiderült, hogy gyakorlatilag esélyt sem adtak nekik parancsnokaik, hiszen előre figyelmeztették őket, az életük nem számít, csak a parancs teljesítése. Ha a kapott parancsot megszegik, feletteseik fogják lelőni őket.

Sajnos a történetük mára tényleg drámai fordulatot vett. Egy független orosz portál információi szerint a tavaly besorozott egység tagjai közül szinte mind áldozatává váltak a harcoknak, és az utolsó gyilkos rohamot, amelyre vezényelték őket, csupán néhányan élhették túl, ők is súlyos sérülésekkel. Nagyon szörnyű és elkeserítő, hogy mennyire nem számítanak az emberéletek akkor, amikor a nagypolitika játékszerévé válnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás