promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin lebukott: végig hazudott az orosz elnök?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fény derült az igazságra.

Miközben továbbra is kemény harcok folynak az orosz-ukrán háborúban, a két országban belső viszályokkal és problémákkal is szembe kell néznie. Az ukránoknak már elegük van Volodimir Zelenszkijből. Sajtóinformációk szerint egyre inkább erősödik az elégedetlenség a kijevi rezsimmel szemben. A Mi Együtt Oroszországgal mozgalom elnöke, Vlagyimir Rogov szerint az ukrán csapatok ellenőrzése alatt álló Zaporizzsjában lakók egyre hevesebben tiltakoznak az elnök és a háború ellen.

„A zaporizzsjai lakosok negatívan érzékelnek mindent, amit Zelenszkij tesz és mond,emiatt várják a mielőbbi szabadulását”

- nyilatkozott a RIA Novosztyinak Rogov.

Zaporizzsja lakóinak lázadása teljesen érthető, hiszen egy tavalyi népszavazás után, szeptember 30-án hivatalosan is orosz területté vált a város, mivel a szavazásban résztvevők 93,11 százaléka amellett döntött, hogy Oroszországhoz akar tartozni; ezt az eredményt viszont Kijev nem akarja elismerni.

Mindeközben Oroszországban is belső ellentmondások és problémák nehezítik meg Putyin dolgát. Egy orosz oligarcha állítása szerint Oroszországnak már jövőre elfogyhat a pénze, és külföldi befektetőkre lesz szükségük. Oleg Deripaszka, szibériai gazdasági konferencián tett kijelentése totális ellentmondásban van Putyin elnök korábbi értékelésével, ugyanis az elnök dicsérte az ország gazdaságának ellenálló képességét a nyugati szankciókkal szemben.

Most nagyon úgy fest, hogy az orosz elnök hazudott, ugyanis a hivatalos gazdasági adatok is azt mutatják, hogy Oroszország teljesítménye 2022-ben 2,1 százalékkal csökkent.

A nyugati országok tavaly február óta több, mint 11 300 szankcióval sújtották Oroszországot, és nagyjából 300 milliárd dollárt fagyasztottak be az oroszok devizatartalékaiból. A hivatalos adatok szerint az orosz kormány bevételei 35 százalékkal zuhantak idén januárban az előző évihez képest, a kiadásaik viszont 59 százalékkal emelkedtek meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás