promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin döbbenetes döntést hozott, ez mindent megváltoztat - Felkészülhetünk a legrosszabbra?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vlagyimir Putyin aggasztóan nagy lépést tett az orosz-ukrán háború eldurvulásának irányába.

Már több, mint 1 éve tart az orosz-ukrán háború, ami nemcsak Magyarország, de szinte egész Európa gazdaságát elgáncsolta bizonyos szinten. Néha fel-felcsillan a remény, hogy Oroszország és Ukrajna végre békét kötnek, de mivel mindkét fél más feltételekhez köti ezt, és egyik sem akar vesztesként kijönni a szituációból (főleg nem Putyin), ezért sajnos egyelőre elég valószínűtlen, hogy ez hamarosan bekövetkezik.

Már Moszkva melletti robbanásokról is lehet hallani, illetve az oroszok és az ukránok kommunikációja is egyre keményebb, így érezhetően jóval feszültebb a helyzet, mint mondjuk 1 évvel ezelőtt. Az orosz elnök, Vlagyimir Putyin már többször is hangoztatta, hogy Oroszország hajlandó a végsőkig is elmenni, ha úgy alakul a helyzet, és most úgy tűnik, hogy aggasztó lépést tett annak az irányába, hogy a világ komolyabban vegye a burkolt fenyegetéseit – amikkel sokak szerint atomfegyverek bevetésére célozgat.

Vlagyimir Putyin aláírt egy hatalmas jelentőséggel bíró rendeletet, ami új szabályokat fektetett le, és arról szól, hogy szigorítani fogják a vállalatok ellenőrzését, hogy betartsák a védelmi szerződésekben foglaltakat – vagyis, amikor hadiállapotba kerül Oroszország, akkor Putyinék szó nélkül átvehetik azoknak a vállalatoknak a vezetését, amik nem teljesítik a katonai szerződések miatt fennálló kötelezettségeiket.

Ez egyben azt is jelenti, hogy Putyin és az emberei szinte mindent irányítani tudnak majd, ha ez bekövetkezik, vagyis minden erejükkel azon lehetnek, hogy végső, mindent eldöntő csapást mérjenek az ukránokra, illetve azokra, akik ellenük vannak – ez persze csupán feltételezés, de az biztos, hogy senkit sem nyugtatott meg az, hogy Vlagyimir Putyin aláírta ezt a rendeletet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás