promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbán Viktor az egész világnak üzent a háború miatt, Kövér László pedig itthon leplezte le a véleményét
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Már több mint egy éve tart a háború Oroszország és Ukrajna között.

Sokan emlékeznek még, amikor Vlagyimir Putyin mindenki figyelmét elterelve arról beszélt, hogy diplomáciai megoldást kell találni a problémákra, de aztán egy nappal később Oroszország 2022. február 24-én megtámadta Ukrajnát. Rengetegen ledöbbentek, mert azt gondolták, hogy Putyin nem fogja átlépni ezt a határvonalat, de megtette.

Putyin és Orbán Viktor február első napján találkozott egymással Moszkvában. Magyarország miniszterelnöke érezte a levegőben, hogy baj lehet ebből, így a beszélgetésük után elment a NATO-központba, hogy jelezzen a szervezet főtitkárának.

Orbán Viktor mindig hangoztatja, hogy Magyarországnak az az érdeke, hogy eljöjjön a tűzszünet Oroszország és Ukrajna között, és csak ezután lehet hosszú távú megoldásokat tervezgetni. Ezt a gondolatmenetet most Twitteren ismét kifejtette.

„Nem vagyunk naivak. Tudjuk, hogy az orosz-ukrán háborúban a kölcsönösen elfogadható békemegállapodás kilátásai jelenleg halványak. Viszont az első lépésnek minden bizonnyal a tűzszünetnek kell lennie. Csak így lehet életeket menteni”

- üzente Magyarország miniszterelnöke a világnak.

Nem olyan rég a kommunizmus áldozatainak emléknapján Kövér László is kifejtette a véleményét az orosz-ukrán háborúról. A magyar országgyűlés elnöke úgy látja, hogy ennek az egésznek nem lesz katonai vagy politikai győztese, de pénzügyi nyertesei már vannak, akik az Európán kívüli hitelezői érdekcsoportok.

Oroszország és Ukrajna utoljára március végén ült le egymással nyíltan beszélni Törökországban, azóta azonban hallani sem akarnak arról a felek, hogy béketárgyalásba kezdjenek. A friss hírek szerint az oroszok nagy számbeli fölénnyel igyekeznek előrenyomulni a keleti fronton, ám ez egyelőre hatalmas áldozatok mellett kevés eredményre vezet.

Volodimir Zelenszkij a Krím orosz megszállásával szembeni ellenállás napja kapcsán szólalt meg. Az ukrán elnök úgy látja, hogy Krím félsziget visszaszerzésével helyreáll a béke Ukrajnában. Putyin közben már arról beszél, hogy a Nyugat célja egyértelműen az, hogy fölszámolja Oroszországot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás