promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ijesztő jóslatot mondtak a háborúról, Magyarország is érintett lehet?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezt jósolják 2030-ra.

Az orosz-ukrán háború már 1 éve folyik, és ijesztő belegondolni, hogy mikor lesz már vége a háborús helyzetnek. Sajnos, nem úgy tűnik, hogy egyhamar. Egyre több az áldozat, egyre több dologgal negatív hatással van gazdaságilag, és egyre nagyobb az emberekben a félelem is.  A kérdés, amitől mindenki fél, hogy túlterjed-e a háborúskodás az európai kontinens többi részére is?

Ben Wallace védelmi miniszter határozottan figyelmeztetett, hogy szerinte 2030-ra háború érkezik Nagy-Britanniába, és „készenlétben és felszerelve" kell lenni a katonáknak – írja a Daily Star. 

Wallace úr szerint a világ „egyértelműen veszélyesebb, instabilabb és bizonytalanabb" Vlagyimir Putyin közel egy éve tartó ukrajnai „különleges katonai művelete" következtében.

Wallace azt mondta:

„Háború lesz az évtized végére, akár hidegháború, akár melegháború, háború lesz. Csak azt kell felismernünk, hogy az elrettentés érdekében készen kell állnunk, fel kell szerelkeznünk, és ki kell állnunk barátaink és szövetségeseink mellett."

Ezt a megjegyzést az ukrajnai háború (február 24., péntek) első évfordulója előtt tette.

Wallace továbbá kijelentette:

„A világ veszélyesebb, nyugtalanabb és bizonytalanabb, a közkiadások nagyobb hányadát kell a védelemre fordítanunk."

Az LBC-nek azt mondta, hogy várakozásai szerint a háború jövő ilyenkor is folytatódni fog.

„Nemcsak az ukrán emberek életével, hanem a saját katonáival szemben is teljes semmibevételről tett tanúbizonyságot Putyin. Itt ülünk 12 hónap elteltével, és 188 ezer, sőt most már annál is több orosz katona halt meg vagy sebesült meg Putyin elnök katasztrofális tévedése és agressziója következtében.”

Majd így folytatta:

„Ha valaki átlépte a határt, és úgy gondolja, hogy rendben van, hogy ezt teszi a saját népével, és gyakorlatilag egy hadsereg húsdarálóját működteti, akkor szerintem nem is fog leállni."

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás