promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiszivárgott, mennyit fizet a hírhedt Wagner-csoport a zsoldosainak, hogy Ukrajnában harcoljanak
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Óriási véráldozatokkal jár a háború.

A hírhedt Wagner-csoport neve meglehetősen sűrűn felbukkan a hírekben az orosz-ukrán háború kapcsán. A több ezer fős zsoldossereg már 2014-ben megjelent északkeleti szomszédunkban, és a mostani heves harcokból is alaposan kiveszi a részét.

A neonáci eszmékkel is kapcsolatba hozott csoport lényegében az orosz hadsereg egyik speciális alakulata, amely sokszor a reguláris hadseregtől eltérő műveletekben vesz részt, a szürke zónában mozog, nem követi a hagyományos hadviselési szabályokat.

A zsoldosokról éppen a napokban jelentek meg megrendítő képsorok a világsajtóban, hegyekben álló holttesteket mutattak róluk az ukrán csatatérről, a harcolókkal a „lőszeréhség” végzett, vagyis az, hogy nem kaptak elegendő muníciót önmaguk megvédésére sem.

A Wagner-csoport nem feltétlenül makulátlan tagokból áll, szívesen toboroznak bűnözők, elítéltek közül, akiknek nincs vesztenivalójuk. Persze olyanok is akadnak, akik a fizetség miatt vállalják az életveszélyes küldetéseket – de hát mennyi az annyi?

Ma már ez nagyjából pontosan körbehatárolható, alapból 240 ezer rubelt (vagyis 1,1 millió forintot) kapnak havonta, amelyhez még különféle bónuszok is hozzácsapódhatnak a kiemelkedő teljesítményért.

Állítólag egészség- és életbiztosítás is jár nekik, ha tehát megsebesülnek, vagy elesnek, ők vagy a hozzátartozóik szintén részesülnek bizonyos anyagi juttatásokban. A csoport elsősorban 22 és 50 év közötti, katonai tapasztalatokkal rendelkező személyeket vár a soraiba, de hát ez a világ legborzasztóbb foglalkozásai közé tartozik – már ha munkának nevezhető pénzért embereket ölni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás