promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin maratoni beszédet tartott, de mindenki csak arra volt kíváncsi, hogy képes-e megállni a lábán
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az orosz elnök egészségi állapota mindig téma.

Napokkal ezelőtt beharangozták, hogy Vlagyimir Putyin elnök megjelenik az orosz parlament két háza előtt, hogy értékelje az egy éve kirobbant háború fejleményeit. Nos, a beszédet megtartotta, de az elemzőknek alighanem csalódást okozott, hiszen mindenki történelmi jelentőségű produkcióra számított, ehhez képest azonban nem sokban tért el az államvezető szokásos megnyilvánulásaitól.

„Mindent megtettünk a békés megoldásért.”

„Ők kezdték el a háborút, és mi bevetettük az erőnket, hogy megállítsuk azt.”

Ez két igen erős mondat volt Putyintól, amelyek igazságtartalmán alighanem jó ideig el lehetne vitatkozni, de magára az egész háborúra jellemző az, hogy a szembenálló felek lényegében mindent eltérő módon értelmeznek, beleértve az invázió célját is.

A Putyin-beszéd tartalmi analizálása helyett sok elemző inkább az orosz elnök egészségi állapotát próbálta kifürkészni, hiszen hónapok óta téma, hogy a 70 éves politikus súlyos beteg, feltehetőleg rákkal és Parkinson-kórral küzd, amelyek miatt már nem sokáig maradhat hatalomban.

Ehhez képest egy fitt férfit láthattunk magunk előtt, aki képes volt két órán keresztül dinamikus fejtegetést, érvelést folytatni, és nem jelentek meg azok a gyanús és nyugtalanító kísérőjelenségek (például a köhögés, szédülés, gyengeség), amelyek az elnök korábbi nyilvános szereplései során olyan feltűnőek voltak.

Nyugati források szerint azonban Putyin igenis beteg, és március legelején újabb átfogó orvosi kezeléseken kell majd részt vennie. Állítólag a hétvégén már átesett egy teljes körű kivizsgáláson, és talán akkor erősíthették fel annyira, hogy képes legyen most magabiztosan kiállni a nyilvánosság elé – már, ha valóban igazak az egészségi állapotáról szóló pletykák.

„A kezelés várhatóan jelentősen kihat majd a terveire és döntéseire. Emiatt nem tud majd aktívan részt venni a különféle tevékenységekben, például az ukrajnai hadműveletek irányításában”

– jegyezte meg egy orosz ellenzéki csatorna, de hogy ebből az egészből mi igaz, az csak az előttünk álló hetekben derül ki.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás