promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Retteghet Putyin: az ukránok pontosan tudják, mivel lehet legyőzni őt?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ukránok olyan eszközöket kértek, amik végleg eldönthetik a háborút, de ennek súlyos következményei lehetnek.

Már szinte karnyújtásnyira van a magyarok életét is megnehezítő orosz-ukrán háború első évfordulója, ami rendkívül szomorú, hiszen valószínűleg senki se gondolta volna annak idején, hogy idáig elhúzódik ez a szörnyűség. Néha fel-felcsillan a remény, hogy a felek esetleg végre békét fognak kötni, de aztán mindig történik valami, ami egy időre lesöpri ennek lehetőségét az asztalról – pedig már az egész világ a végleges fegyverletételt várja.

Az orosz elnök, Vlagyimir Putyin mindig keményen és határozottan kommunikál a külvilág felé, a kétségbeesésnek még csak a morzsája sem látszik rajta. Az ukrán elnök, Zelenszkij pedig abban reménykedik, hogy kellő támogatást kap az országa ahhoz, hogy nemcsak megvédjék magukat, hanem még meg is mutassák az oroszoknak, hogy velük nem érdemes packázni – ehhez pedig valóban komoly eszközök kellenek.

Zelenszkij nemrég vadászgépeket kért, de nem mindenki szerint jó ötlet így támogatni Ukrajnát, hiszen ilyen eszközökkel nemcsak megvédeni tudnák magukat az ukránok, hanem még akár meg is támadhatnák Oroszországot – ez pedig súlyos következményekkel járna, akár még a harmadik világháború kirobbanásához is vezethetne.

Ezek alapján úgy tűnik, hogy az ukránok a vadászgépekben látják annak a lehetőségét, hogy végleg legyőzzék Putyint. Szlovákia már be is ígért az ukránoknak pár MIG-29-est, de a lengyelek azt mondták, hogy nekik jelenleg nem fér bele ez, szóval kérdéses, hogy Zelenszkij kérése mennyire lesz hatásos – de az biztos, hogy a kérést eléggé felemásan fogadták a különböző nemzetek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás