promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eszméletlen változás a McDonald’s-ban – ez lehet sokaknak nem fog bejönni
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A McDonald’s étteremhálózata mindent bevet, hogy visszaszorítsa a bűnözést.

Nem rég mi is beszámoltunk róla, hogy hatalmas tömegverekedés alakult ki az egyik McDonald’s-ban. Hála égnek nem Magyarországon történt az eset, hanem az Egyesült Királyságban, pontosabban London északi részén, de így is felkavaró volt látni a videót.

A rendőrség beszámolója szerint három tinédzser egy húszas éveiben járó férfit támadott meg. A McDonald’s rögtön tisztázta a hivatalos közleményében, hogy az éttermeikben az ott fogyasztó vendégek biztonsága elsőbbséget élvez, ez a viselkedés pedig teljeséggel elfogadhatatlan.

A LADBible a cikkében beszámol arról, hogy Nagy-Britanniában a kallódó tinik szívesen járnak a Mekibe bandázni. Ez persze még nem is zavarná annyira a világ egyik legnagyobb étteremhálózatát, de a nagy semmittevés közben szeretnek bűncselekményeket elkövetni.

A walesi Wrexhamben a McDonald’s beveti azt a fegyvert, ami már elég sok helyen bevált, ez pedig a klasszikus zene. Főleg késő estétől a hangszórókból nem a megszokott rádiós slágerek, hanem Beethoven fog szólni. Ha ez nem lenne elég, még a wifi-t is lekapcsolják, így YouTube-on sem érdemes mást bömböltetni, ha csak nincs a fiataloknak korlátlan mobilnete.

Nem csak a pszichológia, hanem a tapasztalatok is bebizonyították, hogy a klasszikus zene hatásos, ráadásul megnyugtató. Legelőször a londoni metrók aluljáróiban kezdték alkalmazni ezt a módszert, ami bejött, mivel a bűnözés visszaszorult.

Hála égnek Magyarországon nincs ilyen gond a Mekiben, de vajon mit szólna a nagyközönség, ha itt is bevezetnék? Az esti órákban lehet segítené az agykikapcsolást egy kis Beethoven a sajtburger mellett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás