promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Aggasztó kijelentést tett a NATO: felkészültek a háborúra Oroszországgal
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A NATO készen áll a háborúra Oroszországgal.

Aggasztó kijelentést tett azzal kapcsolatban a NATO Katonai Bizottságának elnöke, hogy az Egyesült Államok vezette blokk felkészült a háborúra Oroszországgal. Rob Bauer egy portugál tévécsatornának fogalmazott úgy, hogy a NATO készen áll a közvetlen konfrontációra, de csak akkor mozgósítják a fegyveres alakulatokat, ha Oroszország átlépi a vörös vonalat, és megtámadja valamelyik NATO-tagállamot.

Rob Bauer már korábban is hangot adott aggodalmának azzal kapcsolatban, hogy az ukrajnai harcok kiszélesedhetnek, és háborúvá válhat Oroszország és a védelmi szövetség között. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg pedig így fogalmazott:

„Ha a dolgok rosszul alakulnak, annak szörnyen rossz vége lehet. Ez egy szörnyű háború Ukrajnában. Olyan háború is, amely a NATO és Oroszország közötti háborúvá fajulhat. Mindennap azon dolgozunk, hogy ezt elkerüljük”.

A nyugati országok továbbra is folyamatosan támogatják az ukránokat. A közeljövőben több tankszállítmány is elindul Ukrajna felé, az amerikaiak Abrams harckocsikat, a britek Challenger 2-ket, a németek pedig Leopardokat küldenek a frontra. Vlagyimir Putyin szerint a Nyugat cinikusan ágyútölteléknek, Oroszország elleni faltörő kosnak használja az ukrán népet azzal, hogy továbbra is fegyverekkel és lőszerrel látja el Ukrajnát, zsoldosokat küld, és öngyilkos pályára állítja az országot.

(via Independent)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás