promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Oroszország jókat röhög az ütött-kopott amerikai tankokon, a "fogatlan leopárdokról" nem is beszélve
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az oroszok kinevetik az ukránok ajándéktankjait, Joe Biden pedig európai kiruccanással készül a háború évfordulójára.

Február 24-én lesz már egy éve, hogy kitört a háború Oroszország és Ukrajna között. A legfrissebb hírek szerint jelenleg Ukrajna tíz régiójában vészhelyzeti áramkimaradás van érvényben a csütörtöki orosz rakétatámadások utáni áramhiány miatt.

A világ országai különböző módon próbálják segíteni, támogatni az ukránokat, Joe Biden amerikai elnök a napokban jelentette be, hogy az Egyesült Államok 31 Abrams harckocsit küldenek a háború sújtotta országba, de Németország, az Egyesült Királyság, Svédország, Hollandia és Lengyelország is tankokat küld Ukrajnába. A brit Challenger 2 harckocsik valamikor márciusban fognak célba érni, a lengyel szállítmány pedig néhány héten belül útnak indul.

Az oroszok persze csak jókat nevetnek ezeket az ajándéktankokon: az orosz állami tévé, a Rosszija-24 éles kritikával, gúnyosan reagált ezekre a harckocsi adományokra. A frappánsan "Fogatlan Leopárdok" címet viselő hírsorozatban a műsorvezető azt mondta, hogy a német gyártmányú tankok az orosz T-90-esekhez képest primitívebbek, nehezebben lehet velük manőverezni, és a lőtávolságuk is rövidebb. A tv-műsorban meg is mutattak egy kitalált csata szimulációt a T-90-es és a Leopard harckocsik között.

Az amerikai tankokra pedig csak annyit mondtak, hogy "ütött-kopott Abramsek". Ehhez olyan felvételeket mutattak meg, amiken a harckocsik korábbi csatákban megsérültek.

Hamarosan itt a háború kitörésének évfordulója, és ebből az alkalomból Joe Biden egy európai látogatást tervez, de azt egyelőre nem tudni, hogy mely országokat fogja érinteni. Lengyelország nagy valószínűség szerint köztük lesz, ahogy Németország is.

Egyes országok továbbra is azt látják a legjobb megoldásnak, ha különféle szankciókkal sújtják Oroszországot. Most éppen Japán tiltotta meg a kulcsfontosságú stratégiai termékek exportját. Ezek olyan áruk, amik a katonai képességek növelésére használhatók - például a félvezető berendezések és alkatrészek, robotok, áramfejlesztők, robbanóanyagok és vakcinák. Ez a szankció február 3-án lép majd érvénybe.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás