promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Észak-Korea diktátora teljesen szétesett, borzasztó hírek szivárogtak ki róla
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kim Dzsongun jövőre 40 éves lesz, és ez a tény mély krízist okozhatott nála.

A Kim-dinasztia 1948 óta, vagyis már a hivatalos létrehozásától vezeti Észak-Koreát, és „boldogítja” annak népét. Az 1912-ben született Kim Ir Szent államalapítóként tisztelik, Nagy Vezérnek nevezik ma is, mert jelentős személyi kultuszt alakított ki maga körül.

Ezt aztán továbbvitte a fia, Kim Dzsongil, majd annak 2011-ben bekövetkezett halála után a – titokban nyugat-európai, svájci nevelést kapott – Kim Dzsongun is. Utóbbi január elején ünnepelte a 39. születésnapját, és ennek apropóján igen furcsa hírek szivárogtak ki róla a kommunista államból.

„Ebben az életszakaszban számos olyan kérdés fogalmazódik meg az emberben, amelyre kétségbeesetten keresi a választ: már ilyen sokat éltem? Mit csináltam eddig, mit tettem le az asztalra? Mit akarok kezdeni az életemmel? Ki vagyok én? Hol tartanak a kapcsolataim? Amit gyermekkoromban megálmodtam, azt megvalósítottam? Elértem a kitűzött céljaimat?”

– olvasható a Házipatika oldalon az életközépi krízis laza definíciója, amely általában 35–50 éves kor között jelentkezik az embereknél, rangra, nemre való tekintet nélkül. Az észak-koreai diktátorhoz közel álló személyek szerint emiatt került most gödörbe Kim Dzsongun, meglepő reakciókat produkálva.

A kiszivárgott hírek szerint a politikus egész nap csak pálinkát és bort vedel, illetve italozás közben gyakran elsírja magát, és ezzel a frászt hozza a környezetére. Aligha lehet rémisztőbb egy kiszámíthatatlan diktátornál, különösen akkor, amikor Európa szélén veszélyes háború dúl, amely egyetlen újabb szikrától kiszélesedhet.

Szerencsére Észak-Koreát kordában tartja Kína, így Kim Dzsongunnak is be kellett eddig érnie az oroszoknak nyújtandó katonai támogatás üres ígéreteivel, valamint a szokásosnak mondható, mégis nyugtalanító rakétakísérletekkel.

A diktátor állítólag a szűk két héttel ezelőtti születésnapja óta folytatja ezt a különösen züllött életmódot, bár korábban sem az önmegtartóztatás jellemezte. Közben eltűnt a nyilvánosság elől, ami felerősítette azokat a pletykákat, hogy az egészségével sincs minden rendben.

A Szöulban élő, de észak-koreai származású Choi Jinwook akadémikus szerint a politikus nagyon magányosnak érzi magát, és óriási nyomás alatt van. Ki tudja, miért, de a közelmúltban megmutatta maga mellett a lányát is, akiről természetesen úgy gondolják az elemzők, hogy akár Kim Dzsongun utóda is lehet. Elképzelhető tehát, hogy a diktátor máris a visszavonulását tervezgeti, hogy minél hamarabb átadhassa a talán nem is annyira vágyott hatalmat gyermekének.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás