promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
6 ravasz trükk a sima kakiláshoz, egy szakember árulta el a nagy titkot
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bőgni is kell közben, mint a tehén.

A székelés sokak számára okoz gondot, az ezzel kapcsolatos problémák akár civilizációs betegségnek is tekinthetők. Jó néhány embertársunknak talán éppen azért megy nehezebben, mert elszakadtunk a természettől, illetve a természetes pózoktól.

Most egy ausztrál fizioterapeuta szakember elárulta, mi a titka a könnyű, felszabadult kakilásnak. Egészen pontosan 6 pontban foglalta ezt össze a TikTokon, a több tízezernyi követője örömére és talán nagy megkönnyebbülésére. Íme, a tanácsok:

  • Vegyél fel guggoláshoz hasonló pozíciót a vécén.
  • Tedd fel a lábad valamire, akár két tekercs vécépapír is elég lesz.
  • Hajolj kissé előre.
  • Lazítsd el a hasadat, ne feszítsd az izmaidat.
  • Vegyél közben nagy levegőket, és akár olyan hangokat is hallathatsz, mint a tehénbőgés.
  • Kerüld el az erőlködést.

A Georgia nevű hölgy egyébként nagy rajongója a témának, hiszen rengeteg ezzel kapcsolatos videója van már fenn a weben. Véleménye szerint az emberek a rossz beidegződéseikkel maguk nehezítik meg a székletürítést, így a tanácsaival ezen kíván változtatni.

Az alapvető gondot az jelenti, hogy úgy próbálunk ülni a vécén, mint egy széken, pedig a kakiláshoz egészen másfajta, félig-meddig magzatinak is nevezhető póz szükséges. A láb alátámasztására pedig – ami elsőre furcsának tűnhet – azért van szükség, mert az ürítés akkor megy a legsimábban, ha a térdeink a csípő vonala fölött helyezkednek el.

Az előrehajolással azt érjük el, hogy a végbél jobban kiegyenesedik, így a széklet útja is zökkenőmentesebbé válik kifelé. A mély lélegzet révén pedig megtöltjük a gyomrunkat levegővel, így ez is arra fogja azt késztetni, hogy kiürítse, ami benne van.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás