promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő felvételek kerültek elő az ukrán orvosokról, akik a háború közepén dolgoznak
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az ukrán orvosi csapat éppen Szoledár romjai között igyekezett kimenekíteni a sebesült katonákat.

A háború Oroszország és Ukrajna között sajnos nem igazán akar csitulni, aminek már egész Európa jelentősen issza a levét. Ugyebár a bejelentett fegyverszünet is csak látszat volt, arról meg jelenleg még a szakértők sem álmodoznak, hogy a két ország a közeljövőben tárgyalóasztalhoz fog ülni.

Vlagyimir Putyin mindig azt próbálja üzenni a világnak, és persze Oroszországnak is, hogy profin kézben tartják a dolgokat. Oroszország miniszterelnöke a kritikák ellenére sem fogja lecserélni Szergej Sojgu védelmi minisztert és Valerij Geraszimov vezérkari főnököt. Putyin igyekszik mindenhol szervezkedni, mivel legutóbb háttérbe szorította Szergej Szurovikint is, aki az orosz erők főparancsnoka volt. Valószínűleg úgy gondolja, hogy kell a friss taktika, és az „Armageddon tábornok” néven ismertté vált főparancsnok ide már kevés.

A brit védelmi minisztérium hírszerzése szerint Oroszország tényleg igyekszik mindent bedobni, hogy meg tudja nyerni ezt a harcot. Most a friss jelentésükben arról rántották le a leplet, hogy elítéltek kezdtek el dolgozni a hadiiparban, hogy a termelés ki tudja elégíteni a háborús igényeket.

Volodir Zelenszkij ukrán elnök tegnap már haditanácsot hívott össze Kijevben, mert eléggé élesedik a helyzet Donyeck megyei Bahmut, és Szoledár városok környékén. Azt is megbeszélték, hogyan akarják majd felhasználni a partnerországoktól kapott felszerelést.

A reggeli összefoglaló szerint az orosz katonák gyakorlatilag teljesen irányításuk alá vonták Szoledár városát, de nagyon kiélezett harc megy a településért.

A Business Ukraine mag közben egy lélegzetelállító felvételt tett közzé, ami egy háborús filmbe is simán beférne. A videón azt lehet látni, ahogy az ukrán orvosi csapat éppen a sebesült katonákat menti ki Szoledár romjai közül.

A szállítás közben még egy robbanás is történt mellettük, de ez nem tudta befolyásolni a mentést, ami sikeres volt. Tényleg lélegzetelállító látni, hogyan dolgoznak az életüket sem féltve az ukrán orvosok a háború közepén.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás