promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zelenszkij elképesztő kijelentést tett a Golden Globe-díjátadón, a harmadik világháború is szóba jött
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke a 80. hollywoody Golden Globe-díjátadón is beszédet mondott.

Természetesen csupán virtuálisan jelentkezett be a sztársereget felvonultató publikum előtt Zelenszkij, miután felkonferálta őt a kétszeres Oscar-díjas Sean Penn. A kettejük kapcsolata egyébként visszanyúlik az időben, pár hónappal ezelőtt Penn Ukrajnába látogatott, és átnyújtotta az egyik aranyszobrát az ukrán elnöknek.

Az amerikai színész úgy fogalmazott, hogyha a bátorság egy lándzsa lenne, akkor ennek a lándzsának a feje nem más, mint Zelenszkij, itt pedig át is váltott a kamera az ukrán kormányfőre.

„Amikor ez a díj megszületett, a második világháború még javában zajlott. 1943-ban a háború sorsa eldőlt a díjatdó idejére, azonban rengeteg szenvedés és könny hátra volt még"

- kezdte meg rövid beszédét Zelenszkij.

[[c]]

Úgy érzi tehát, hogy Ukrajna esélyei meglehetősen ígéretesnek bizonyulnak a téli időszak után. Az ukrán elnök nemrég Joe Bidennél tett látogatást Amerikában, a hírek szerint újabb segélycsomagot kaphatnak az ukránok nyugatról.

„Ez a háború is a végéhez közeledik, azonban még rengeteg szenvedés és könny elé nézünk. Elmondhatom, kik voltak a legjobbak az idei évben. Ti voltatok, a szabad világ szabad polgárai. Azok az emberek, akik kiálltak Ukrajna szabadságáért, a demokráciáért, a szeretetért.

Az első világháború milliók életét követelte, a második világháború tízmilliók életét. Ez nem egy trilógia, nem lesz harmadik világháború. Ukrajna megállítja az orosz agressziót és véget vet a harcoknak. Éljen Ukrajna"

- fejezte be érzelmes mondandóját Zelenszkij. Szavaival természetesen ellentmondásban van Oroszország. Nikolaj Patrusev, Putyin egyik első embere épp a napokban jelentette ki, hogy Oroszország már háborúban áll a NATO-val, és gyakorlatilag belengette a harmadik világháborút. 

Zelenszkij tehát továbbra is optimista Ukrajna és Kijev ellenállását tekintve, ahogy az orosz-ukrán háború első évfordulójához közeledünk. Zelenszkij egyébként tavaly feltűnt a Grammy-díjátadón és egyéb kulturális nagy horderejű rendezvényeken is. Az ukrán vezető beszédét teljes egészében Sean Penn felkonferálásával együtt alább tudod megtekinteni. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás