promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kész lehet a terv Putyin eltávolítására, de egy támadást még megvárnának az orosz hatalmi körök
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Újra felbukkant az orosz elnök távozásának lehetősége.

A tél sem hozott enyhülést a tavaly februárban kirobbant orosz-ukrán háborúban, sőt most úgy tűnik, hogy a támadók újabb erőteljes offenzívára készülnek. Nagy a mozgolódás Fehéroroszországban is, ami talán arra utal, hogy a belorusz csapatok is bekapcsolódnak a harcokba, de az is lehet, hogy csupán némi zavarkeltéssel akarnak ukrán hadtesteket lekötni északon.

Feltehetőleg újra célpont lesz Kijev is, de az ukránoknak hamarosan elég komoly fegyver kerül a kezükbe, hiszen hozzájuthatnak a német gyártmányú Leopard-2 tankokhoz. No, nem egyenesen a németektől, hanem Lengyelország ad át nekik egy harckocsi-zászlóaljnyi (14 darab) korszerű tankot.

Közben tovább folyik a lélektani hadviselés is, Putyin elnökről rendületlenül azt híresztelik a vele szemben állók, hogy halálos beteg, a hatalma pedig ingadozóban, és már egy céldátummal is előálltak a lelépését illetően.

„Putyin ereje az alfahím mivoltában rejlik, ő a legyőzhetetlen férfi. 2022-ben azonban a pozíciója kezdett megrendülni, és a meglátásom továbbra is az, hogy nem éri meg a következő születésnapját”

– jelentette ki nyers őszinteséggel Ilya Ponomarev, az orosz parlament egykori tagja a Newsweek című lapnak. Annak idején ő volt az egyetlen, aki ellene szavazott a Krím 2014-es megszállásának, nem is maradt sokáig a hatalom közelében.

Putyin születésnapja októberre esik, ami azt jelenti, hogy akár még a háború is eltarthat addig, de tényleg előfordulhat, hogy a Kreml bizonyos körei megelégelik a jelenlegi vesszőfutást, bár a közeli, újabb offenzívát még megvárják. Ponomarev úgy véli, hogy ha addig nem hal meg az orosz elnök valamilyen betegségben, akkor meg fogják gyilkolni.

Ponomarev meglehetősen a végletek embere, hiszen Putyint legszívesebben a hágai Nemzetközi Bíróság elé idéztetné az invázió kirobbantása miatt, bár maga is tudja, hogy erre aligha fog sor kerülni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás