promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felboncoltak koronavírusos elhunytakat, brutális látvány tárult eléjük
Borítókép:  Pixabay / Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A koronavírusos elhunytak boncolásának során egyre több hasonló esetet látni. 

A 2020-ban kirobbant Covid19-pandémia lassacskán kezd feledésbe merülni, azonban még koránt sincs vége, csupán jelentősen enyhültek a fertőzöttségi mutatók. A koronavírus egyértelműen léguti betegség, azonban semmiképp sem tekinthető úgy, mint amely csupán egyetlen emberi szervre veszélyes.

Több tucat autopszia mutatta ki már, hogy a SARS-CoV-2 vírus az egész estet behálózhatja: megtalálták már a tüdőben, a szívben, a vesében, a lépben, a májban, a vastagbélben, az izmokban, az agyban, de még a szemben is. 

Egy bizonyos boncolás során koronavírus maradványait találták egy elhunyt agyában, 230 nappal azután, hogy a legelső tüneteket mutatta a beteg. 

„Néhány beteg esetében az egész szervezetre kiterjedő gyulladás figyelhető meg, amely hónapokon át fennáll a testben"

- nyilatkozta egy amerikai kutató. Hozzátette azt is, hogy szinte minden elhunyt esetében találtak vérrögöket valamelyik létfontosságú szervben.

A múltban is voltak már hasonló feltételezések, miszerint több szervre is kiterjedhet a vírus, azonban a legfrissebb kutatások részletekbe menően alátámasztják ezt. 44 autopsziát végeztek koronavírusos elhunytakon, hogy minél többet megtudjanak az orvosok a témával kapcsolatban.

Összességében a boncolások során a holttestek 79 különböző lokációján találták meg a vírust.

A legjelentősebb sérüléseket a tüdő mutatta, azonban az agy és a többi szerv károsodása nem bizonyult jelentősnek. Érdekesség, hogy az idő előrehaladtával a tüdő sérülése egyre lassult, miközben a többi szerv megbetegedése pedig fokozódott. Az okokat jelenleg is vizsgálják.

Összesen kb. 85 elhunytat boncolnak fel az orvosok, így rövidesen minden bizonnyal többet is megtudhatunk a témával kapcsolatban. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás