promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Észak-Korea diktátoránál megint elgurult a gyógyszer, újabb eszement törvénnyel alázza a népét
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kim Dzsonguntól már megszokottak az ilyen húzások.

Miközben tizedik hónapja tart az öldöklő háború Ukrajna és Oroszország között, a világ páriái közé sorolt Észak-Korea meglepő higgadtságot tanúsít. Néha ugyan fellőnek egy-egy rakétát, illetve drónokkal riogatják Dél-Koreát, ám a harctól igyekeznek távol tartani magukat.

A kommunista országot vezető Kim Dzsongun teszi mindezt annak ellenére, hogy Putyin orosz elnök többször is kézzelfoghatóbb segítséget, esetleges katonai támogatást kért tőle. Észak-Koreát azonban Kína rövid pórázon tartja, az ázsiai szuperhatalomnak pedig nem érdeke a háború kiszélesítése.

A lassan 39 éves észak-koreai diktátor tehát kénytelen hidegvérrel figyelni az eseményeket, és így legfeljebb belföldön tud parancsolgatni. Nem is hagyja ki a kínálkozó lehetőségeket, legutóbb például a családok életébe próbált még jobban beleszólni.

Az országban ugyanis arra biztatják a szülőket, hogy adjanak a gyermekeiknek még hazafiasabb neveket. A Bomba, Fegyver és Szatellit keresztnevek például a kifejezetten ajánlottak közt szerepelnek, míg az A Ri (jelentése: szeretett) vagy a Su Mi (gyönyörű szép) már túlságosan puhányoknak találtattak.

Észak-Koreában az ajánlott és a kötelező kategóriák között meglehetésen szűk a mezsgye, aki tehát nem igazodik a hazafiasabb előírásokhoz, annak komoly büntetéssel kell szembenéznie. Kim Dzsongun államában nem ez az egyetlen őrült törvény, egy időben például megtiltották a vásárlást, ivást, de még a nevetést is, sőt a Kedves Vezető a nadrágviselet és a frizura tekintetében is szeret beleszólni a polgárai életébe.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás