promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hűha: Putyin olyat mondott, amit eddig még soha
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke először használta a „bűvös", egyben rémisztő szót. 

Szinte hihetetlen, de már 308 napja tart a háború Oroszország és Ukrajna között. A katonai konfliktus valójában még 2014-ben kezdődött, azonban idén február 24-én forrósította azt fel Oroszország egy közvetlen támadással szomszédaink ellen. A világsajtó rengeteg tartalmat közöl mindkét félről és a fejleményekről is, egyes esetekben nehéz megkülönböztetni a tényeket a fikcióktól.

Egyre többször hallani arról például, hogy Putyin tragikus egészségügyi állapotban lehet, méghozzá rákbetegség következtében. Az orosz vezérkar a hírek szerint úgy készül, hogy legkésőbb 2024-re meg kell találni az utódját. Pár hónapja orvosok is elemezték egy interjújának a felvételét, ahol megállapították, hogy az arcán a különböző árulkodó jelek - például a megduzzadt pofazacskói - kemoterápiára utalhatnak.

Egy elhíresült kifejezés azonban visszatérő közös pontot jelentett a háború kirobbanása óta Putyin és az orosz vezető politikusok számára: a „speciális katonai hadművelet". Már-már frázissá vált, hiszen mindenki tudja, hogy a háborúra gondolnak, ezt eddig azonban sosem ismerte el Putyin. Ez idáig.

„A célunk nem az, hogy tovább eszkaláljuk a katonai konfliktust, épp ellenkezőleg, be szeretnénk fejezni a háborút. Ez az egyetlen célunk”

- szólalt fel az orosz kormányfő a napokban.

A kijelentés már csak amiatt is érdekes, hiszen március óta Putyinéknál gyakorlatilag illegális kifejezésnek számít a háború az orosz-ukrán harcokkal kapcsolatban. Egy szakértő úgy fogalmazott, hogy felettébb szokatlan a felszólalás, mert több ezer embert büntettek már meg a szóhasználatért Oroszországban. 

A CNN politikai elemzői szerint nem szándékos volt Putyin elszólása, csupán kicsúszott a száján. Érdekes lesz mindenesetre, hogy a Kreml mit szól majd az esethez, és miképp hivatkoznak majd ezentúl Oroszország és Ukrajna harcaira.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás