promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató: a halálos beteg Putyint ezért tartják még életben az orvosok egy orosz forrás szerint
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az orosz elnök számára alighanem elérkezett az utolsó esély időszaka.

Vajon meddig tart még az orosz-ukrán háború? Karácsony és szilveszter táján is ez jár sok ember fejében, a február vége óta tartó harcok ugyanis nemcsak több százezer emberéletet követeltek, illetve hihetetlen pusztulást hoztak északkeleti szomszédunkba, de szinte az egész világgazdaságot megrengették.

Sokan úgy vélik, hogy a békekötés egyik kerékkötője Putyin elnök, akinek a távozásával egy csapásra megoldódnának a gondok. Az orosz vezető hatalma egyelőre szilárdnak tűnik, viszont egyre több pletyka röppen fel a feltételezett betegségeiről. Ennek kapcsán pedig arról, hogy nem kizárólag neki áll érdekében a háború folytatása.

Az orosz politikai elemző Valerij Szolovej már többször megszólalt a témában, mivel azonban nem kifejezetten szimpatizál Putyinnal és az általa képviselt politikával, a szavait érdemes fenntartással fogadni.

„Azt kell mondanom, hogy a külföldi orvosok beavatkozása nélkül nem szerepelhetett volna ennyit az orosz közéletben, ez teljesen biztos. A kezelések talán túlontúl is eredményesek voltak”

– állította a moszkvai politikatudós, aki szerint a 70 éves, rákos vezető haldoklik, és feltehetőleg a 2022-es volt az utolsó teljes éve a hatalomban. Hátborzongató, de a környezete azért tarthatja őt életben, hogy lezárják az ukrán háborút, és annak az esetleges kudarcát még Putyin nyakába tudják varrni.

A külföldi orvosok állítólag heroikus harcot folytatnak a daganatos megbetegedés kordában tartása érdekében, nehogy az áttéteket képezzen a test egyéb részein. De még így is elég kétséges, hogy az orosz vezető néhány hónapnál tovább húzhatja.

Egy háborúban természetesen nem pontosan ellenőrizhető, hogy egy-egy kijelentésnek mennyi a valóságtartalma, így akár Szolovej szavai célozhatják az orosz közvélemény (illetve a hadsereg tagjainak) elbizonytalanítását is.

„Putyin számára alighanem ez az utolsó esély. Ha nem tud élni vele, akkor az orosz elit ellene fordul, tettekre szánja el magát”

– jelentette ki az elemző, aki szerint jelenleg a 45 éves mezőgazdasági miniszter, Dmitrij Patrusev a legnagyobb esélyes az elnöki posztra. A fentiekből az olvasható ki, hogy az orosz felső köröknek egyelőre nincs elegük a háborúból, ők is a győzelemre törekednek, és talán Putyin lelépése után is folytatnák az inváziót.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás