promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin talán halálos beteg, de élete utolsó percéig munkában tudják tartani az orvosok
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ukrajnai háború befejeződését nem az orosz elnök halálától kell várni.

A hét hónapja tartó orosz-ukrán háború egyik kardinális kérdése Vlagyimir Putyin valódi egészségi állapota. Az orosz elnök állítólag több súlyos betegséggel is küzd, ezt azonban a Kreml mindeddig nem erősítette meg, sőt az állandóan mozgásban lévő, rendezvényeken felbukkanó, alkalmanként még külföldre is elutazó vezetőről igyekeznek kedvező képet festeni.

Sokan gondolják úgy, hogy a lassan 70 éves elnök visszavonulása vagy akár halála véget vethetne a véres harcoknak, illetve a következményeként kialakult európai energiaválságnak. Így minden, Putyin egészségi állapotával kapcsolatos hírnek, feltételezésnek különös súlya van.

Most a politikatudománnyal foglalkozó moszkvai Valerij Szolovej szólalt meg a témában, azt a markáns véleményt hangoztatva, hogy Putyin egészsége drámaian hanyatlik, és ez már károsan hat ki a döntéshozatali képességére is.

„Téves elképzelés, hogy egy halálos beteg személy képtelen dolgozni vagy utazgatni. Különösen az ő helyzetében, orvosokkal körülvéve, a ma ismert legmagasabb szintű gyógyászati ellátás mellett”

– mutatott rá Szolovej arra, hogy Putyin aktivitása könnyen lehet megtévesztő. A szakember állítólag az orosz vezető belső köreiből szerzi az információit, és az a döbbenetes meglátása, hogy az elnök feltehetőleg elhatalmasodó betegsége nem lesz különösebb hatással az ukrajnai háborúra, mert

a modern terápiák lehetővé teszik, hogy lényegében az élete utolsó néhány órájáig dolgozhasson, és a hatalomban maradhasson.

Ez a megállapítás azért is érdekes, mivel nemrég maga William Burns, a CIA igazgatója mondta azt, hogy Putyin „túlságosan is” egészséges. Szolovej szerint viszont ez csupán szarkasztikus megjegyzés volt a magas rangú hivatalnok részéről, és az amerikaiak pontosan tudják, mi történik az orosz elnökkel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás