promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rémisztő, mi vár ránk: Putyin reagált Zelenszkij USA-ban tett látogatására
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Putyin az utóbbi napokban több ízben is felszólalt az orosz-ukrán háború fejleményeivel kapcsolatban. Ahogy az várható volt, Zelenszkij és Joe Biden találkozását sem tudta szó nélkül hagyni.

Pár napja Oroszország elnöke tőle szokatlan módon elismerte, hogy négy régióban is enyhén szólva bonyolult az orosz hadierők helyzete, illetve nem éppen úgy alakul a háború, ahogy azt a legelején eltervezték. A tél beköszöntével a Kreml fokozza a nyomást: sorozatos légicsapásokkal próbálják Ukrajna infrastruktúráját és energiahálózatát megrongálni a nagy fagyok előtt.

Putyin a napokban Fehéroroszország köztársasági elnöknél, Lukasenkánál járt Minszkben, amire megérkezett Zelenszkij válasza is. Az Egyesült Államokban tett látogatást, méghozzá a háború kirobbanása óta először. 

„Megtiszteltetés az Ön oldalán lenni. Sosem fog egyedül maradni sem Ön, sem az országa”

- nyilatkozott a találkozó alkalmával Joe Biden, Amerika elnöke.

Köztudott információ, hogy az USA szinte folyamatos pénzügyi, humanitárius és katonai, fegyveres segélyt nyújt Ukrajna számára.

„Ukrajna soha nem adja meg magát. Az USA pedig szövetségesünk ebben a harcban. A jövő év fordulópont lesz: az ukrán bátorság és az amerikai elszántság felszabadítja országunkat, és az értékeikért kiálló embereket. Az orosz zsarnokságnak bealkonyul, elveszítették uralmukat felettünk”

- szólalt fel a Kongresszusban Zelenszkij.

A Fehér Ház új, 1,6 milliárdos segélycsomagot ígért Ukrajnának, mindeközben pedig Putyin is tett pár merész kijelentést. Arról már hallhattunk mostanában, hogy hadrendbe állítják a Szarmat interkontinentális ballisztikus rakétát, amelyre akár nukleáris robbanófej is csatlakoztatható. 

Úgy fogalmazott az orosz vezér, hogy fokozzák a harckészültséget, tökéletesítik a fegyveres erőiket és az állam teljes katonai komponensét. Szerinte a katonai erejük elegendő lesz, hogy végrehajtsák sikeresen a különleges katonai hadműveletet. Megvádolta közben a nyugatot azzal, hogy az ukrajnai konfliktus elhúzásával Oroszország gyengítésére készülnek. Biztosított arról is mindenkit, hogy mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy Oroszországot megvédjék és a hadműveletet végrehajtsák. Ennek tükrében kijelenthető, hogy egyelőre még messze vagyunk a háború végétől. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás