promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztően sokat romolhatott Putyin egészsége, váratlan dolgok történtek az orosz elnök körül
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fontos programok maradtak el, magyarázat nélkül.

Nem sok esély mutatkozik arra, hogy a tél folyamán csituljon, vagy akár fegyverszünettel, békekötéssel záruljon az orosz-ukrán háború. Nagy bizonytalansági tényező ugyanakkor Putyin elnök egészségi állapota, ami okozhat váratlan fordulatokat a harcok menetében.

A Kreml szerint természetesen minden híresztelés csupán rosszindulatú pletyka, a 70 éves vezető tökéletes egészségi állapotnak örvend. A nyilvános megjelenései során ugyan akadnak gyanús jelek, de összességében Putyin valóban nem tűnik betegnek – már ha valóban ő szokott szerepelni, nem pedig valamelyik állítólagos hasonmása.

Bizonyos források szerint az orosz elnök egészségi állapota az utóbbi hetekben különösen gyors hanyatlásnak indult. Erre utalhat az is, hogy három olyan szokásos év végi programját is lefújták, amelyek eddig nem maradhattak el.

Először is, kihagyta a sajtóval való beszélgetést, aminek persze lehet az is az oka, hogy kerülni kívánja a kínos kérdéseket. Ennek ellentmond, hogy rutinos rókaként mindig is kiválóan tudta a maga javára fordítani ezeket a találkozókat, az újságírókkal folytatott trécselés révén el tudta juttatni fontos üzeneteit a népének.

Az angolul csak Direct Line-nak nevezett programot is törölték, pedig ez rendkívül népszerűnek számított Oroszországban, hiszen az élő telefonos műsor – elvileg – bárki számára lehetőséget teremtett arra, hogy nyíltan, szemtől szemben intézzen kérdést az elnökhöz.

Végezetül elmaradt a 2011 óta minden évben megrendezett hokigála is, amelyen az elnök az emberi arcát tudta mutatni a közönségnek, ráadásul azt is fitogtathatta, hogy az előrehaladott kora ellenére továbbra is rendkívül fitt.

Mindezek tehát összességében árulkodó jelek, bár nyilván az is állhat a háttérben, hogy a háború ideje alatt a felsorolt programok kiemelt biztonsági kockázatot jelentenének. Aligha lenne jó Putyin számára most, hogy az ellenségei pontosan tudják, hol fog tartózkodni egy adott időpontban, hiszen ezzel egy sikeres merényletkísérlet lehetősége is megnőne.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás