promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Valami félelmetest építenek az oroszok a Krímben, sejtjük, mire készülhetnek
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A háborúnak még nem látszik a vége.

Senki sem gondolta volna, hogy a február végén kirobbant orosz-ukrán háborúról még 2022 legvégén is jelen időben kell beszélnünk, de így történt. Putyin elnök nem hajlandó beletörődni a kudarcba, ezért hiába vesztett már közel 100 ezer katonát a támadó hadsereg, újabb erőket készülnek bevetni.

Az ukránok még a korábban elvesztett Krím-félszigeten is képesek voltak sikereket elérni, most azonban az ellenségeik egészen félelmetes dolgot kezdtek el építeni a Fekete-tenger partján. Lövészárkokkal és piramis alakú akadályokkal népesítik be a területet, ami csakis egy dolog felé mutathat.

Az ukrán védelmi minisztérium által bemutatott képeken alighanem egy frissen telepített aknamezőt is láthatunk Molochne falu közelében. A betonpiramisok pedig úgynevezett „sárkányfogak”, amelyek a tankok megállítására is képesek. Képekért KATT IDE.

Az oroszok alighanem egy ukrán partraszállástól tartanak, ugyanakkor még jobban meg akarják vetni a lábukat ebben a térségben, mert tavasszal valami nagy dologra készülnek. Rövid erőgyűjtés után, alighanem ismét február végén egy hatalmas támadást fognak indítani elemzők szerint.

Újra célpont lesz Kijev is, legalábbis ezt támasztja alá, hogy Putyin a jövő héten Fehéroroszországba utazik, ahol minden bizonnyal ismét Lukasenka elnök – és talán a belorusz hadsereg – hathatós támogatását kéri a tél végi újabb offenzívához.

Az oroszok szeptemberi mozgósítása jól sikerült, bár az eredeti inváziós hadseregük nagyobbik része mostanra megsemmisült, így kérdés, hogy a friss erők elég képzettek, harcedzettek lesznek-e ahhoz, hogy megtörjék az ukránok ellenállását.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás