promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az oroszok elkeserítő bejelentése a fél világot kiakasztotta, sokan a pokolba kívánják Putyint
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyre kétségbeejtőbb a helyzet az orosz-ukrán háborúban.

Sokak szerint a modern világ és a demokrácia tragédiája, hogy egyáltalán kirobbant az orosz-ukrán háború, az pedig egyenesen elkeserítő, hogy még mindig tart. Hol felcsillan a remény a békére, hol minden eddiginél rosszabbnak tűnik a helyzet, de az biztos, hogy jelenleg mindenki azt figyeli árgus szemekkel, hogy mit lép Putyin, illetve mit lép Zelenszkij – főleg most, az év végéhez közeledve.

A minap az ukrán elnök, Zelenszkij határozottan kijelentette, hogy a frontvonalon nincs nyugalom, vagyis Ukrajna hadserege keményen küzd azért, hogy megtartsa a területeket, és ellenálljon az orosz támadásoknak. Úgy tűnik, hogy ez a következő hetekben is így lesz, ugyanis:

a Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov elárulta, hogy nem várható úgynevezett „karácsonyi fegyverszünet”, pedig sokan reménykedtek benne, főleg a frontvonalon.

Az oroszok ezzel nagyon feldühítették szinte az egész világot, hiszen sokan egyenesen embertelennek tartják, hogy még az ünnepek alatt is folytatódni fog a háború – egyesek konkrétan a pokolba kívánták Putyint emiatt, szóval egyáltalán nem jó a helyzet.

Zelenszkij amúgy pár napja elmondta, hogy nyitott a békemegállapodásra, de ehhez az kell első lépésként, hogy Oroszország karácsonyig kezdje meg a csapatai kivonását. Peszkov viszont lecsapta a dolgot, és elmondta, hogy addig nem lesz béke az ukránokkal, amíg Zelenszkij el nem fogadja a „realitásokat” – vagyis végül sajnos egyetlen lépést sem tettek a fegyverletétel irányába.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás